Bliv klogere på konkurrence- og kundeklausuler

ERHVERV:

SET, Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter, fortsætter - i samarbejde med Advokathuset A/S – kursusrækken ”Advokatens fyraftensmøde” , der er målrettet etablerede erhvervsvirksomheder. Torsdag, den 22. maj afholdes kurset ”Konkurrence- og kundeklausuler”, som er det tredje af årets otte planlagte kurser.

Det er gratis at deltage i kursusudbuddet og der er ikke krav om medlemskab af SET for at deltage i ”Advokatens fyraftensmøde”, pointerer erhvervskonsulent og event manager, Lise Korsgaard fra SET. Hun tilføjer, at det dog forudsættes, at deltagerne er eller skal være en del af ejerkredsen i en virksomhed.

Kurset ” Konkurrence- og kundeklausuler” retter sig imod erhvervslivets ledere og deltagerne til dette kursus forventes at have et forudgående kendskab til erhvervslivets forhold.

Ved ansættelse af centrale og ledende medarbejdere bør det overvejes, om der i ansættelsesaftalen/ direktørkontrakten skal vedtages konkurrencebegrænsninger, konstaterer advokaten bag ”Advokatens fyraftensmøde”, Anders Jessen Schmidt, der samtidig gør opmærksom på, at tilsvarende gør sig gældende i en ejeraftale, når flere personer går sammen om at eje en virksomhed. Formålet med konkurrencebegrænsende aftaler er at beskytte virksomheden imod den pågældende medarbejder/leder/medejer. Under samarbejdet - men i særdeleshed, hvis samarbejdet ophører.

På kurset vil Anders Jessen Schmidt gennemgå den kontraktretlige loyalitetsforpligtigelse (konkurrence- og kundeklausuler) og den lovbestemte loyalitetsbestemmelse (markedsføringsloven) opdelt i henholdsvis ansættelsesretlige og ejer forhold.

I forbindelse med ansættelsesretlige forhold, vil jeg bl.a. komme ind på, hvor omfattende konkurrence- og kundeklausuler kan og bør være, oplyser advokaten, der ligeledes vil fortælle om, hvordan arbejdsgiveren ved opsigelse af en medarbejder skal forholde sig til indgåede konkurrence- og kundeklausuler - med respekt af funktionærlovens regler på området.

På kurset vil der tillige blive givet eksempler på klausuler og gennemgået relevant retspraksis, som beskriver rammerne for håndhævelse af konkurrence- og kundeklausuler.

Lise Korsgaard opfordrer Skiveegnens virksomhedsledere til at tilmelde sig kurset og få et intensivt brush up på emnet konkurrence- og kundeklausuler. Hun gør samtidig opmærksom på, at emner for de kommende fem kurser i ”Advokatens fyraftensmøde” kan ses i SET’s arrangementskalender på www.skiveet.dk
 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk