Besøg hos øko-grisene slår rekord

ERHVERV:

7000 danskere brugte søndagen på at tage til åbent hus hos de økologiske svineproducenter. Med det flotte deltagerantal overgår Sofari sig selv og slår ny besøgsrekord.

Der var mange nye gæster i svinestierne rundt omkring i landet søndag den 31. maj. Her holdt 11 økologisk svineproducenter åbent hus, det såkaldte Sofari, og det lokkede lige godt 7000 mennesker en tur på landet.
11 gårde holdt åbent hus for nysgerrige gæster, og i hele Danmark havde folk taget turen ud på landet, fortæller Hanne Børsch, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer og projektleder på Sofari.

-Der har været et rigtig fint besøgstal hos alle værterne, og det er meget positivt, at folk vil bruge deres søndag på at komme ud og se, hvordan den økologiske svineproduktion foregår. Alle vores værter er stolte af deres produktion og vil gerne vise den frem, så vi er meget tilfredse med dagen, siger Hanne Børsch

Det er sjette gang de økologiske svineproducenter holder Sofari, og arrangementet er stadig en god og vigtig måde at få vist, hvordan økologisk svinekød bliver produceret.
-Den personlige historie er vigtig. Når folk får sat ansigt på landmanden, ser hvordan de passer deres grise og får mulighed for at stille spørgsmål, bliver det pludselig tydeligt, at der er mennesker bag, og at det virkelig fører til noget, hvis man køber økologisk kød, siger Hanne Børsch.

Der er efterspørgsel på økologisk svinekød, og sidste årsopgørelse fra Friland viste en stigning i salget på 34 pct. alene i Danmark. Hanne Børsch vurderer, at den øgede efterspørgsel på økologisk kød også har givet flere besøgende.

-Ligesom mange gerne vil ud og se de økologiske køer komme på græs, er der også mange, der gerne vil ud og se, hvor deres kød kommer fra og hvordan grisene lever. Ved at tage en tur på gårdbesøg får man både syn for sagen selv, og så er det en god oplevelse for hele familien, siger Hanne Børsch.

Fakta:

Sofari er en søndag, hvor alle kan få lov at opleve det økologiske griseliv og få mere viden om, hvad der kendetegner økologisk svineproduktion.

Foreningen for Fremme af Økologisk Kvalitets Svinekød (FØKS) – en sammenslutning af økologiske svineproducenter - arrangerer dagen i samarbejde med Landbrug & Fødevarer, Friland og Økologisk Landsforening. Sofari bliver også arrangeret til næste år og falder altid sidste søndag i maj.

Omtrent 7000 besøgte i år Sofari. Tallet er et estimat, der er skabt ved de sammentællinger værterne selv har lavet på de enkelte gårde.

Dagens tre mest besøgte gårde var
Knuthenlund på Lolland
Johannesminde ved Skanderborg
Preben Drastrups Øko-grise ved Nibe

Du kan læse mere om Sofari på www.sofari.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk