5 års jubilæum hos Sidelmanns designværksted i Junget

Foto: Marianne Sidelmann
ERHVERV:

For 5 år siden åbnede den uddannede beklædningsdesigner og modelkonstruktør, Marianne Sidelmann, dørene til sit designværksted og kan nu snart fejre jubilæum i virksomheden Sidelmann Design. Hun gør status over de første 5 år og ser frem til de kommende år med nye tiltag, bl.a. en udvidelse af hendes undervisningstilbud. 

’Da jeg stiftede min virksomhed Sidelmann Design for 5 år siden, vidste jeg ikke, hvad jeg skulle forvente. Men takket være min stædighed er jeg her stadig’, fortæller Marianne Sidelmann med et stort smil.

Hun forklarer videre: ’Da jeg startede, havde jeg job ved siden af, som var tæt på fuld tid. Det var da til tider hårdt at passe begge dele og jeg havde dage det første lille års tid, hvor jeg var i tvivl om det nu kunne gå med min virksomhed. Men jeg fik flere opgaver, som var medvirkende, at jeg sagde op og pr. 1. juni 2015 gav jeg min egen virksomhed og kunderne mit fulde fokus.’

Dét har hun ikke fortrudt. For siden da er det kun gået fremad. Marianne gør status her lige inden virksomhedens 5 års jubilæum. D.18. august kan Sidelmann Design nemlig fejre sin 5 års fødselsdag. Jubilæet bliver fejret med åbent hus i designværkstedet lørdag d. 19. fra kl. 10 - 17, hvor Marianne byder på lidt kaffe, the og vin og lidt godt dertil.  

Ser hun tilbage på virksomhedens første 5 år, er det bedste råd hun kan give andre nystartede at skrue forventningerne godt ned. Hun fortæller: ’Ting tager tid og jo flere kunder og opgaver, des mere tid skal man bruge på kontorarbejde og administration. Man skal være klar på at påtage sig alle roller og lave bogholderi, markedsføring, indkøb, osv. Men det er også vigtigt at skubbe Janteloven til side og fejre alle fremskridt – store som små.’

Når Marianne i stedet snakker om fremtidsplaner, så handler det om at fortsætte kursen, men med flere nye tiltag. Hun har et stort ønske om at udvide værkstedet, så hun får mere lagerplads. Som noget nyt er hun efter massiv efterspørgsel begyndt at tilbyde omforandringer. F.eks. at lægge bukser op, sy en kjole ud og lignende små og større opgaver.

Efter sommerferien starter 3. sæson med en ugentlig undervisningsaften i virksomhedens lokaler i Junget. Her møder 4 kvinder op i 3 timer – og ofte mere – hver torsdag aften. Under Mariannes kyndige vejledning undervises kursisterne i grundteknikker og de laver egne grundmønstre, som de hver især arbejder med. ’Min undervisning er teknisk og vi starter fra bunden. Men jeg tilpasser undervisningen til den enkelte elevs behov. Samtidig har vi det så sjovt og der bliver også tid til at drikke kaffe og ”ordne verdenssituationen” og det er bare rigtig hyggeligt’, fortæller Marianne.

Det er tydeligt, at hun nyder disse undervisningsaftener og derfor har hun besluttet at tilbyde endnu en ugentlig aften med undervisning i hendes egne lokaler, hvis der er interesse for det. Der er plads til 4-5 deltagere og efter Mariannes erfaring, er det den optimale holdstørrelse, da hun så har tid til at komme rundt og hjælpe alle kursister.

Er man interesseret i at høre mere eller vil man gerne tilmelde sig det nye hold, kan man kontakte Marianne via kontaktoplysninger på hendes Facebook-side, som hedder Sidelmann Design.

Baggrundsinfo:
Sidelmann Design blev grundlagt den 18. august 2012. Datoen blev valgt for at ære Marianne Sidelmanns afdøde moster, der blev født den 18. august, og ligesom Marianne selv var passioneret omkring syning. Marianne Sidelmann er uddannet som beklædningsdesigner og modelkonstruktør i 2005. Uddannelsen kan bedst sammenlignes med en uddannelse til skrædder.    

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk