4,7 mio. DKK til GreenLab Skive fra SPAR VEST FONDEN

Foto: Mette Johnsen
ERHVERV:

Udviklingen af Erhvervsparken GreenLab Skive og arbejdet med at finde konkrete løsninger på de globale udfordringer i omstillingen af energisystemet er blevet styrket med en bevilling på 4,7 mio DKK fra SPAR VEST FONDEN oven i de 1.1 mio. DKK som fonden tidligere har givet til GreenLab Skive.

Pengene er givet til arbejdet med at udvikle Greenlab Skive til et Center for Energiintegration og lagring i de kommende år.

”Vi er utrolig glade for at have fået en bevilling fra Spar Vest Fonden. Det er et stærkt signal fra en lokal fond at bidrage til løsninger på globale udfordring indenfor vedvarende energi” siger Steen Hintze, direktør i Energifonden Skive, der står bag GreenLab Skive. ”Det betyder, at vi kan tage næste skridt i forhold til at gøre GreenLab Skive til en del af et Nationalt Center for Energiintegration og lagring, et arbejde der over tid vil bidrage til en stærk lokal vækst ”.

Arbejdet i GreenLab Skive er særlig fokuseret på udfordringerne med at tilpasse forbrug og produktion i et fremtidigt bæredygtigt energisystem. Et fokus som har både lokalt, nationalt og internationalt perspektiv.

Et interessant eksempel er GreenLab Skives samarbejde med Siemens Gamesa Renewable Energy om at undersøge mulighederne for at bruge grøn ammoniak til lagring af overskudsstrøm fra vindmøller. Målet er etablering af et pilotanlæg i GreenLab Skive.

Et andet eksempel er etablering et stort biogas-anlæg i GreenLab Skive, som på samme vis arbejder med et højt forbrug af energi, samtidig med at der produceres energi. Energien til produktionen kommer fra overskuds energi fra vedvarende energi og produktet bliver en grøn gas, der kan lagres på gasnettet. Og på den måde vil man kunne forskyde forbrug og produktion afhængig af forskellige forhold.

Udviklingen af konkrete projekter omkring lagring og integration af energi sker blandt andet i samarbejde med DTU (Danmarks Tekniske Universitet) og GreenLab Skives partner virksomheder.

”Vi har indledt et strategisk samarbejde med DTU og sammen med dem og vores industrielle partnere ønsker vi at arbejde henimod at skabe et udviklingscenter for energiintegration og lagring af international karat” fortæller Steen Hintze.

Fakta om GreenLab Skive:
GreenLab Skive er en unik erhvervspark for virksomheder, der aktivt arbejder med energilagring og ressourceeffektivitet. Erhvervsparken er placeret i krydset mellem gas- og elnettet. Virksomheder, som placerer sig i GreenLab Skive, for fordel af en faciliteret industrisymbiose, som udvikler og undersøger de nye teknologi- og forretningsmuligheder, der opstår i udvekslingen af overskudsenergi og -ressourcer.

GreenLab Skive er det førende center for integreret grøn energi, intelligent forsyning og bæredygtig produktion i Danmark. Læs mere om GreenLab Skive på www.greenlabskive.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk