Regnskabssæson: Her er de største overraskelser

Grafikken viser de største overraskelser i Danmark
Grafik: Spar Nord
Grafikken viser de største overraskelser i Danmark
ERHVERV:

De danske eliteselskaber i C20-indekset har afsluttet regnskabssæsonen for 2014 med en lige fordeling af positive og negative overraskelser i forhold til analytikernes forventninger. Genmab tager prisen som den suverænt største positive overraskelse med en indtjening hele 150 procent over forventningen, mens A. P. Møller Mærsk indtager bunden.

Med offentliggørelsen af ISS’ regnskab har alle 19 selskaber i det toneangivende C20-indeks aflagt regnskab. 9 selskaber formår at overgå analytikernes forventninger og tjene flere penge end ventet, mens samme antal selskaber leverer resultater under forventningerne. Novo Nordisk leverer præcis på forventningen.

Det viser Spar Nords surprise index, der sammenholder analytikernes forventninger til selskabernes indtjening (målt på EPS – Earnings Per Share) med den faktiske indtjening opnået i regnskabsperioden.

I toppen af indekset ligger biotekselskabet Genmab med en indtjening hele 150,4 procent over analytikernes forventninger i det seneste kvartalsregnskab.

- Med et overskud på 300 millioner kroner før skat for hele regnskabsåret er Genmab på rette vej i forhold til at tjene penge, siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen.

- Genmab leverede i 2013 sit første overskud nogensinde på 70 millioner kroner, og efter det overbevisende resultat for 2014 forventer analytikerne nu, at selskabet næsten vil femdoble indtjeningen frem imod 2018, fortsætter han.

Ud over regnskabsresultaterne er det ifølge Mikkel Duus-Hansen udviklingen af nye produkter og udsigten til royalties og milestonebetalinger fra selskabets samarbejdspartnere, der nu driver analytikernes forventninger til selskabets fremtidige indtjening markant i vejret.

35 procent bedre Tryg

Med en indtjening knap 35 procent over forventningerne tegner forsikringsselskabet Tryg sig for den næststørste overraskelse i regnskabssæsonen.

- Højere præmieindtægter og lavere erstatninger har sammen med et konsekvent fokus på effektiviseringer løftet indtjeningen i Tryg til et niveau betydeligt over analytikernes forventninger, uddyber Mikkel Duus-Hansen.

Mærsk-skuffelse på 85 procent

Den største indtjeningsmæssige skuffelse i den aktuelle regnskabssæson kommer fra A. P. Møller Mærsk. Selskabets indtjening lander næsten 85 procent under forventningerne, men det skyldes ifølge Mikkel Duus-Hansen en enkeltstående begivenhed.

- Det er en dramatisk afvigelse, men forklaringen er en stor nedskrivning på værdierne i Mærsk Oil. Ser vi bort fra denne nedskrivning, er indtjeningen næsten på niveau med forventningen. Investorerne ignorerede da også nedskrivningen og fokuserede på en positiv indtjeningsudvikling i selskabets aktiviteter inden for containerskibsfart og ikke mindst en ekstraordinær stor udbyttebetaling, som var årsag til, at investorerne tog rigtig godt imod regnskabet og kvitterede med en kursstigning på næsten 10 procent på regnskabsdagen, forklarer Mikkel Duus-Hansen.

Samlet set kommer de danske C20-selskaber ud af regnskabssæsonen med en indtjening, der lander knap 4 procent under forventningerne.

Metodiske bemærkninger

Idet Coloplast og Chr. Hansen har forskudt regnskabsår er selskabernes resultater for 1. kvartal af regnskabsåret anvendt.

Idet William Demant Holding ikke offentliggør kvartalsresultater, er selskabets resultat for 2. halvår af regnskabsåret anvendt.
 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk