Team coloQuick de sidste tre dage i Tjekkiet

Foto: Team coloQuick
Cykling:

Fjerde og sidste etape af Czech Cycling Tour blev en rolig og begivenhedsløs affære for Team coloQuick. Aske Vorre var eneste mand tilbage og blev nummer 75 af de 104 ryttere, der gennemførte dagens etape. Sportsdirektør Ricky Enø var efterfølgende fint tilfreds med Vorres indsats:

”Der blev igen i dag kørt meget stærkt fra start og pludselig er der sluppet 20 mand væk fra feltet. Da vi kører ind på de ni omgange (i målbyen Dolany, red.) begynder CCC-holdet at sætte pres på og feltet knækker. Aske er egentligt fint kørende, men havner i det bagerste af de to felter. Når man er alene, skal det blive rigtig svært og derfor havde jeg heller ikke forventet noget i dag. Jeg er bare glad for, at Aske gennemfører. Det synes jeg er godt for moralen, trods alt. Det var knap så varmt i dag, men det er lidt tragikomisk at kigge på næste uges vejrudsigt og se, at de kun lover omkring 18 grader hernede. Det kunne vi godt have brugt i løbet af denne uge.” konstaterede sportsdirektøren.

Nu ser sportsdirektøren og resten af Team coloQuick fremad og glæder sig til at komme ud og vise flaget på de danske landeveje igen:

"Som jeg sagde i går, så glæder vi os rigtig meget til at køre vores eget gadeløb i Skive og Post Cuppen i Sønderborg. Derefter skal vi afsted til Holland, hvor det selvfølgelig også bliver spændende at se hvad vi kan udrette." fortalte Enø til slut.

 

 

3. dag Katastrofal dag for Team coloQuick i Czech Cycling Tour

Tredjedagen af Czech Cycling Tour bød på endnu en gedigen skuffelse for Team coloQuick. Holdet måtte for anden dag i træk sige farvel til hele tre ryttere og er nu nede på én mand. Christian Moberg, Jimmi Sørensen og Christian Nyvang måtte alle bøje sig for den tjekkiske hede og køre cyklerne i garagen. Det efterlader Aske Vorre og  sportsdirektør Ricky Enø er ikke sen til at stemple indsatsen i Tjekkiet som skuffende:

”Vi mister tre mand igen i dag. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. De kunne ikke engang sidde på hjul, så slemt stod det til. Den første time bliver der kørt med 52 i snit og selvom der "kun" var omkring 36 grader i dag, blev det for meget. Varmen skal ikke være en undskyldning, men der er røget over 60 andre ryttere, så det er ikke kun os. Det ændrer dog ikke på, at vi har haft et katastrofalt løb hernede, hvor vi indtil videre har skuffet stort set hver dag. Vi tager ikke andet end erfaring med fra løbet og har da i særdeleshed lært, at man ikke kan sende så mange folk, der har haft løbspause, når feltet er så stærkt. Jeg er dog ikke overbevist om, at det have gjort en forskel om vi havde haft eksempelvis Kamp eller Würtz med hernede.” sagde en frustreret sportsdirektør.

Czech Cycling Tour afsluttes med en 145 kilometer lang etape, hvor der til slut køres omgange i målbyen Dolany. Med kun en mand, er det svært at udarbejde specielt meget taktik, fortæller Ricky Enø:

"Aske er alene og skal egentligt bare klare sig igennem. Han vil gerne gennemføre og det har jeg respekt for. Derfor er jeg også blevet hernede sammen med en mekaniker og en soigneur. Resultatmæssigt får vi som sagt intet med herfra og det er frustrerende. Nu glæder vi os til at komme hjem og køre vores eget gadeløb i Skive og fjerde afdeling af Post Cuppen et par dage senere. Det er vigtigt, at vi tager revanche med det samme." fortæller sportsdirektøren til slut.

2. dagen, Mandefald i den tjekkiske hede

Andet etape af Czech Cycling Tour blev en dag, der for Team coloQuick bedst kan beskrives med det gamle ordsprog "Operationen lykkedes, men patienten døde". Christian Nyvang ramte dagens udbrud og lykkedes endda med at vinde den første bakkespurt, mens han placerede sig som nummer tre i den næste. Derefter var det dog også slut med de positive historier. Unge Nyvang måtte slippe i udbruddet og bagved var hans holdkammerater også i krise. Jacob Gye, Rune Almindsø og Mads Corell måtte alle opgive at gennemføre dagens etape og coloQuick er derfor reduceret til fire mand. Sportsdirektør Ricky Enø var langt fra at være tilfreds:

”I dag var varmen endnu værre. Det var som at tænde en hårtørrer på fuld styrke og placere den lige foran hovedet. Vi mister tre mand og det er selvfølgelig ikke i orden, men det er simpelthen varmen, der slår dem ihjel. Rune har i forvejen været syg, så det var forventet at han ville stå af, men det er lidt skuffende at Gye og Corell også må give fortabt, selvom jeg da har lidt medlidenhed med drengene, når det er så varmt. Christian Nyvang rammer dagens udbrud og får hentet point til bakketrøjen, men da de begynder at køre, er det slut. Han får senere defekt og døjede derudover med krampe, fordi det var så varmt. Jeg vil gerne understrege, at det hverken er terrænet eller farten, vi ikke kan magte. Faktisk kørte de kun godt 37 i snit i dag, så det er simpelthen fordi vi ikke er vant til så ekstrem varme. Kombinerer du det med at flere ikke har kørt løb i en måned, skal vi komme i problemer i så stærkt et løb. Rytterne panikker næsten i varmen og man har kun overskud til at hente vand til sig selv, så vi sidder konstant i bunden af feltet. Derfor havde vi heller ikke en chance, da feltet satte farten op i sidevinden. Jeg er som sagt ikke tilfreds, men forstår omvendt godt hvorfor det gik som det gjorde. ” sagde Enø efterfølgende.

Lørdag venter så en endnu hårdere dag, når feltet skal tilbagelægge 199 kilometer på en rute, der er væsentlig mere kuperet end dagens etape. Vejrudsigten melder at det potentielt bliver endnu varmere og af samme årsag kan Ricky Enø fortælle, at arrangørerne overvejer at afkorte etapen. Varmen og mandefaldet sætter sit præg på planen for i morgen:

"Vi vil selvfølgelig gerne prøve at ramme udbruddet igen, men vi er fire mand tilbage, så førsteprioriteten er ganske simpelt at overleve. Rytterne frygter etapen efter det de har oplevet de første par dage, men jeg har af flere omgange fortalt dem, at de andre selvfølgelig også er trætte. Det er jo ikke kun os, der lider i varmen, så vi kæmper videre." siger sportsdirektøren.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk