Team coloQuick forklarer, hvad en vejkaptejn er

Cykling:

Team coloQuick fortæller: Du opdager sjældent de er der, men alle cykelhold har brug for en af dem. Vi taler ikke om sprinteren, bjergrytteren eller ham der vinder etapeløbene samlet. Nej, vi snakker om vejkaptajnen. Ham der har indflydelse på taktikken og skal træffe de hurtige beslutninger, når holdet sidder ude på landevejene. På Team coloQuick er det Christian Moberg, der også kendes som "The Red Baron". I det følgende kan du læse hans beskrivelse af rollen og hvordan den i praksis fungerer på holdet fra Skive.

Sportsdirektørens forlængede arm

"Min rolle er jo egentligt at lave taktikken sammen med Ricky og få det bedste ud af det. Jeg træffer nogle beslutninger mens vi sidder derude og forsøger at få det bedste ud af det. Opstår der situationer i løbet af cykelløbet, hvor vi er nødt til at ændre et eller andet, er det mig der gør det. Jeg kan selvfølgelig altid køre ned og tale med sportsdirektøren, men nogle gange går det så stærkt, at det ikke er en mulighed. Det er min opgave at sørge for, at de andre udfører de opgaver, de har fået.", fortæller Christian Moberg. Ud over at fungere som sportsdirektørens forlængede arm, har Moberg også en essentiel rolle, når rytterne ikke sidder på cyklerne.

Støtter de unge ryttere

Selvom han kun er 27 år, har han prøvet det meste, når det handler om kontinentalcykelløb. Den rutine er han med til at give videre til Team coloQuicks mange unge ryttere: "Jeg har jo kørt fem år hos Glud & Marstrand og Cult, så det er klart, at det giver noget ballast. Nogle af dem har ikke kørt kontinental før og slet ikke Danmark Rundt, og der kan de selvfølgelig komme til mig. De kan spørge om farten, om etaperne og stille spørgsmål til hvad jeg synes de skal gøre. På den måde kan jeg dele ud af den rutine jeg har". Og de yngre kræfter lytter, når Baronen taler, ja det gør alle faktisk, ved nærmere eftertanke. Derfor får hans rolle også ekstra betydning på et ungt hold som Team coloQuick, for som han selv siger, når talen falder på netop de unge ryttere: ".. jeg kan berolige dem og fortælle dem, at de kan gøre sig gældende, også på det her niveau (Post Danmark Rundt, red.). For det kan de sagtens!"

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk