Ungdomsgruppen DFUNK etableres i Skive

BYEN:

Tirsdag eftermiddag den 9. februar kl. 16.00 inviterer en række unge danskere og unge med flygtningebaggrund til et informations- og debatmøde for andre unge på Skive bibliotek.

Her skal de unge i fællesskab finde ud af, om der er interesse og grundlag for at danne en arbejdsgruppe, som består af unge mennesker, og som ønsker at arbejde med integration og lokale flygtninges tarv på et frivilligt grundlag. I de senere år er der dannet en række tilsvarende grupper eller netværk rundt om i Danmark, som er tilknyttet Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk, kaldet DFUNK. Der er tale om en selvstændig ungdomsorganisation, der blev etableret i marts 2009.

DFUNK er kort fortalt en forening af unge, der arbejder for at forbedre flygtninges vilkår i Danmark og internationalt. Det gør de bl.a. gennem frivillige sociale aktiviteter for og med unge flygtninge, gennem oplysningsarbejde om flygtningesagen og asylsystemet, og gennem politisk fortalerarbejde. DFUNK-grupperne rundt om i Danmark har kontakt til mange unge flygtninge, som på trods af barske oplevelser har overskud og engagement til at hjælpe andre og gøre en forskel. En central ting for dem er at give danskerne et mere nuanceret billede af flygtninge og vise de ressourcer de unge flygtninge bidrager til samfundet med.

På et forudgående kort møde pegede en gruppe unge i Skive på følgende mulige aktiviteter en kommende lokal gruppe af DFUNK kunne tage op: Oplysningsarbejde, udstillinger, koncerter, debatmøder, teater, udflugter, dans, madlavning, leg og bevægelse - samt selvfølgelig velkomst af og introduktion til lokalsamfundet overfor nye unge flygtninge.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk