Streetevent i Skive

BYEN:

Skive kommune skriver på deres hjemmeside www.skive.dk om det spændende streetevent følgende:

Streeteventen løber af stabelen fredag d. 12. juni kl. 15-21. Der bliver oprettet streetområde i skaternes eget miljø på parkeringspladsen bag det gamle elværk i Brårupgade.

Løftestang for udviklingen

Bag hovedeventen Street Day Tour 2015 står KulturFabrikken i Herning. Formålet er at gøre opmærksom på de mange street sportsgrene, der findes. Skive Kommune er gået sammen med Ungdomsskolen- skive, Skive Idrætssamvirke og Skive Kommunes Ungdomsråd for at give eventen et løft. Eventen skal sætte fokus på streetområdet og være løftestang for den udvikling, som allerede er i gang.

- Vi har i Ungdomsskolen-Skive i mange år haft fokus på street kultur bl.a. med trial bikes, skate, bygning af egne ramper. Sidste sommer opstillede vi en rampe netop her på området bag det gamle elværk. Jeg tror derfor det bliver en super dag, hvor vi vil se deltagelse af mange unge mennesker. De unge efterspørger helt klart flere streetaktiviteter i Skive Kommune, siger afdelingsleder i Ungdomsskolen-Skive, Ludvig Thesbjerg.

Et skridt på vejen

Street eventen er blevet udvidet med ekstra aktiviteter og initiativer. Ungdomsskolen-Skive vil rundt omkring arrangementet skabe en række relaterede aktiviteter, og der vil også være mulighed for bare at købe mad og drikke, eller bare hænge ud. Eventen er ikke kun for unge med interesse i street, men for alle andre interesserede, og flere lokale politikere lægger også vejen forbi.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Ditte Staun, ser også eventen som en stor gevinst:

- Eventen lægger sig op af de initiativer, som kommunen og ungdomsskolen allerede har sat i gang, og som vi gerne vil skabe mere af i Skive. Med Street eventen vil vi gerne vise borgerne, de unge og politikerne, hvad street aktiviteter kan være. Det vil betyde rigtig meget for områdets unge og sportsaktive at kunne få et mere etableret et område for streetkultur, og det er noget vi arbejder målrettet på.

Skive Kommunes Ungdomsråd er også rigtig glade for initiativet:

- I ungdomsrådet er vi for tiden i gang med at udarbejde en ungepolitik i Skive Kommune. Vi mener det er vigtigt, at man i Skive Kommune sætter fokus på ungdomskultur og giver plads til at den kan udfolde sig i byrummet. Det kan eventen være med til at sætte fokus på, siger formanden for ungdomsrådet, Simone Laursen.

Om Street Day Tour

KulturFabrikken fra Herning står bag Street Day Tour - en mindre tour i Midt- og Vest Jylland fra d. 8. juni til d. 19. juni. Der vil være opvisning med både skater, løbehjul og parkour. Desuden kan de fremmødte selv få lov at prøve kræfter med den opstillede streetpark. Der bliver også mulighed for at få råd og vejledning af KulturFabrikkens instruktører. Der bliver undervisning i parkour tre gange 30 min. i løbet af dagen. Man støder bare til og deltager; det er hele ideen med gadeidræt, at man gør det, når man har tid og lyst.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk