Skøjtebanen gøres klar til endnu en sæson

Foto: Skive Kommune
BYEN:

Skøjtebanen er med sin beliggenhed på Posthustorvet midt i byen et stort attraktiv for børn og barnlige sjæle i alle aldre. Mange familier benytter sig af lejligheden til at kombinere skøjtning og familiehygge med indkøb i midtbyen.

Finn Stilling, som er ansvarlig for skøjtebanen, er den der ved mest om, hvordan det foregår, når man hvert år ved denne tid tryller Posthustorvet om til en skøjtebane. Han fortæller om planerne for i år:

”Fra den 9. november går vi i gang med at stille op, samle en masse forskellige rør, rulle fryselegemer ud osv. Det tager godt en uges tid. Så fra omkring den 18. november kan vi forhåbentlig begynde at komme vand på. Herefter er det så Vor Herre – eller vejret – der afgør, hvornår vi kan begynde at lave is”, fortæller Finn Stilling.

Jo koldere vejr, jo hurtigere er skøjtebanen klar. Først efter 4-5 dage med koldt vejr med temperaturer på mellem plus 2 og minus 4 grader kan skøjtebanen tages i brug.

I år er åbningstiderne i ”Skøjteskuret” udvidet til mandag-fredag kl. 14-20, lørdag-søndag kl. 10-20. Skoleklasser og andre, der ønsker at leje skøjter for eksempel om formiddagen på hverdage, kan kontakte Eiler Poulsen, som står for Skøjteskuret og leje af skøjter.

I Skøjteskuret vil man, i lighed med forrige år, kunne købe sig en kop kaffe eller varm kakao. Mange plejer at benytte sig af lejligheden til at slå sig ned ”indendørs” i Varmeskuret, som ligger ved siden af Skøjteskuret, fortæller Finn Stilling, som glæder sig til, at han kan begynde at komme vand på banen.

”Vandet spules på i mange tynde lag, som straks fryser til is. Der skal spules både nat og dag for at nå op på et i alt 10 cm tykt lag is. Det er et stort arbejde, men også en stor fornøjelse, når man bagefter ser så mange børn, der nyder livet på skøjtebanen. Forhåbentlig er vi klar sidst i november”, siger Finn Stilling.

Hold øje med facebook-siden
På facebook-siden ”Skøjtebanen i Skive” kan man se, hvornår skøjtebanen er klar. Her kan man også følge med i, hvad der sker af spændende aktiviteter på Skøjtebanen. Sidste år var der for eksempel skøjte-disco, juleaktiviteter og fastelavsfest, arrangeret at Skive Handel og Skive Kommune.

Skøjtebanen i Skive er nu åben

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk