Skive lancerer kulturpolitik med tegnefilm

BYEN:

Borgerne er inviteret med til festen, når Skive Kommunes første kulturpolitik ’Kultur med vilje’ lanceres d. 3. februar i Skive Theater.

Kulturpolitikken, der har fået navnet ’Kultur med vilje’, har været undervejs halvanden års tid. Den er blevet til i en involverende proces i samarbejde med borgere, kulturaktører og det lokale erhvervsliv. Og nu er den klar. Det bliver fejret med en festlig fyraftenspræsentation onsdag d. 3. februar 2016 kl. 16.30-18 i Skive Theater for både kulturambassadører, politikere, borgere og andre interesserede.

Ingen støvede hyldedokumenter
Ved præsentationen er der samtidig premiere på en to minutter lang tegnefilm.

- Vi har ønsket at formidle budskabet ’Kultur med vilje’ i øjenhøjde. Kulturpolitikken skal ikke bare ligge og samle støv på en hylde, men ud blandt borgerne. Derfor har vi valgt at lave en lille tegnefilm. Filmen fortæller på en selvironisk måde, at der er masser af kultur at komme efter på Skiveegnen. Men det kræver, at man selv løfter blikket og involverer sig, siger Ditte Staun, formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Ditte Staun glæder sig over, at så mange har involveret sig i processen med at skabe kulturpolitikken. Ved præsentationen d. 3. februar vil hun fortælle om det færdige udbytte af processen.

- Flere borgere har ønsket, at der blev oprettet et kulturelt samråd. Et sted hvor kulturaktører og foreninger kan få en samlet stemme i kulturlivet. Det er noget det, vi vil tage fat på nu. Vi vil oprette et kulturelt samråd i løbet af foråret, siger Ditte Staun.

Med Emil og Berit på kulturtur
Filmen er blevet til i tæt samarbejde med animationsbureauret Tumblehead fra Arsenalet i Viborg. Her kan man møde Emil og hans mor Berit samt en masse andre skøre karakterer på deres rejse rundt til kulturoplevelser på Skiveegnen. Ved premieren fortæller de to animatorer Peter Smith og Magnus Igland Møller fra Tumblehead om, hvordan filmen er blevet til.

Samtidig med premieren ser kampagnesitet Kulturmedvilje.dk dagens lys. Her kan man se tegnefilmen og få mere at vide om de kultursteder, man møder i filmen, og meget mere om kulturlivet i Skive.

Kultur med vilje-kampagne
For at få budskabet helt ud til borgerne har Skive Kommune sat en kampagne i gang. Når kampagnen ’Kultur med vilje’ skydes i gang d. 3. februar, bliver filmen lagt på Skive Kommunes facebookside, hvor man kan se den og dele den. Der er lavet plakater og postkort med billeder fra filmen, og alle skolebørn til og med 6. klasse får klistermærker med karaktererne fra filmen med hjem. Et biografspot med en teaser fra filmen bliver fra midt i februar vist i biograferne i Skive, Viborg, Holstebro og Nykøbing Mors.

Selve kulturpolitikken kommer til at ligge som e-paper på Skive Kommunes hjemmeside, Skive.dk/kulturmedvilje, hvor man kan læse mere om de forskellige indsatsområder.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk