Landsbyplanlægning for Fursundegnen

Foto: Fursundegnen
BYEN:

Skive kommune er på vej til en kommunal planlægning for byer, landsbyer og opland, gældende 2016-2028.

Fursundegnen består af alle tre dele, med Selde som den eneste landsby. Junget, Thorum og Åsted er landzonebyer, mens Lindum, Grættrup og Floutrup er bebyggelse i landzone, det åbne land. Der er dermed forskellige udviklingsmuligheder. Hvis man vil by forskønne, så gælder det kun landsbyerne, altså Selde, De tre andre landsbyer kan med kommunen i fælles anstrengelser "pynte" på byen og i landzonen kan man på de grunde, der er etablerede, håbe på, at nogen vil bygge med tilladelse. Hvis en af de små landsbyer kan opstille kræfter til en temalandsby eller vil opdyrke et lokalt særkende, så kan det ændre planerne.

Kommunen har opstillet skitser af byerne på hjemmesiden. Kommunen beder om hjælp til at rette, hvis der er noget ukorrekt og der kan tilføjes, hvis der er visioner, der kan inddrages i fremtidens planer og give hinanden de sidste ideer inden Fursundegnen sender materialet ind.

Fursundegnen har nu planlagt, at hver landsby for sig snakker om, hvad der skal noteres og sendes frem, og så afholdes der et samlet Fursundmøde for at samkøre. Fristen til kommunen er 14 dage, d. 21.9.

Sidst i oktober vil landsbyudvalget inviterer til ideer til landsbypolitikken.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk