Fuldt belagt KIS hus fejrer fødselsdag

Foto: Facebook
BYEN:

Mens store dele af Danmark skriger på højtkvalificeret arbejdskraft, tager Skive sagen i egen hånd og arbejder ihærdigt på flere forskellige indsatser, som skal sikre, at kommunens virksomheder kan få den arbejdskraft, de har brug for, så egnen kan fortsætte sin udvikling og vækst.

KIS husets første år har været forbundet med stor succes, som blandet andet betyder, at det i øjeblikket er fuldt belagt. Det første år har ikke mindre end 32 personer benyttet sig af tilbuddet, hvoraf imponerende seks har valgt at slå sig permanent ned på Skiveegnen efter endt ophold i huset.

En del af husets beboere er nyansatte i egnens virksomheder og er rykket til Skive for at gøre karriere, mens en anden del af husets beboere er universitetsstuderende, som er i praktik i en af egnens virksomheder og i den forbindelse har brug for et botilbud i en kortere periode. I og med de studerende har en midlertidig tilknytning til egnen, må det betegnes som imponerende, at den samlede succesrate for permanet tilflytning ligger på 18 procent.

Stolt borgmester

- Vi er meget stolte af KIS Huset, og ikke mindst den opbakning vores lokale virksomheder har givet til huset. Virksomhederne og kommunen tror sammen på, at huset kan være med til at tiltrække unge højtkvalificeret til vores egn. At huset allerede er fuldt belagt, og at seks beboere har valgt at slå sig permanent ned på Skivegenen, er jo et klart tegn på, at det virker. KIS Huset gør en forskel, og er en god måde at stifte bekendtskab med egnen, inden man tager den store beslutning at flytte, siger Peder Christian Kirkegaard, borgmester i Skive Kommune.

Han tilføjer:

- Selv om det er over al forventning, at seks personer har valgt at blive i på egnen, er det en lille skala, og ændrer naturligvis ikke det store billede for kommunen. Derfor arbejder vi også på andre indsatser, for eksempel lancerer vi i uge 45 en tilflytterkampagne, som skal få flere unge til at få øje på Skive som et attraktivt område at leve og gøre karriere.

Handlekraftige virksomheder

 At tiltrække højtkvalificeret unge til egnen var netop tanken, da 31 lokale virksomheder sidste år gik sammen om at etablere KIS Huset. Det unikke boligmiljø med 13 møblerede boliger skal gøre det nemmere for højtkvalificeret unge at tage job og praktikophold på Skiveegnen. KIS Huset danner rammerne for, at beboerne kan indgå i et fagligt og socialt miljø med andre tilflyttere og ligestillede, så de har de bedste forudsætninger for at falde godt til i Skive.

En af de første, som flyttede ind i KIS Huset var Nicolai Andersen.

- Jeg er uddannet industriel designer og flyttede til Skive fra Aalborg, da jeg fik arbejde i virksomheden DEIF. Tanken om at skulle flytte ud på landet helt alene var ret skræmmende, men i KIS Huset har jeg boet sammen med andre højtuddannede, der også er nye i Skive. Vi har haft stor glæde af hinanden, og jeg har især brugt huset til at få gang i et socialt liv uden for arbejdet. Andre kommuner burde klart gøre det samme, siger Nicolai Andersen, der er flyttet ud af huset og nu bor permanent i Skive by.

Det hele menneske

Et af principperne bag KIS Huset er at have fokus på det hele menneske, og her er det sociale fællesskab en vigtig faktor, og at beboerne føler sig velkomne og tilpasse i byen. Derfor har virksomhederne bag huset også fokus på løbende at arrangere forskellige aktiviteter for beboerne.

- Det er vigtigt for vores virksomhed, at vi kan tilbyde vores nyansatte dette unikke boligtilbud. Det gør, at de kan lande blødere i en ny by, og være sammen med andre, der er i samme situation. Vi er opmærksomme på at arrangere aktiviteter, så der sker noget efter kl. 20.00, og ellers indbyder de lækre fællesrum også til hyggeligt samvær, hvor de kan koble af og indgå i det gode sociale fællesskab, som er i huset, siger Mogens Garder, direktør i DEIF A/S.

Fakta om KIS huset

KIS Huset som er centralt beliggende i Skive by, har 13 møblerede lejligheder, alle med eget bad og WIFI. Desuden er der fælles aktivitets- og TV-rum, fuldt udstyret fælleskøkken samt spiseplads.

Det første år har i alt 32 beboere boet i huset, og 6 af dem har valgt at slå sig ned på Skiveegnen.

Dantherm, Skamol, SIK, DEIF, Skive Handelsskole, KROMA, Steen Ginnerup, Skov, Skive Kommune, Vikan, Nordic Floor og Frontmatec er de virksomheder, der det første år har benyttet sig i KIS Huset.

Udover danske studerende og nyansatte har næsten halvdelen af beboerne udenlandsk baggrund og kommer fra blandt andet Brasilien, Kina, Indien og Malaysia.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk