BIG Blue Skive 2040 – under luppen

BYEN:

BIG Blue Skive 2040 er et meget omfattende og alsidigt projekt, der med hver sin del rammer forskellige behov i et bybillede. Når man overordnet set betragter projektet kan det virke både ”skudt over mål” og alligevel realistisk. Specielt når detaljerne i projektet vurderes nærmere opdager man, at mange ideer umiddelbart er lige til ”højrebenet”.

De fem temaer

Projektet bygger på 5 temaer, der samtidigt skaber sammenhæng og alsidighed. De fem temaer er: udendørs kunst, uddannelse i Skives Historie, udforskning af dyreliv, sport & rekreation samt musik & arrangementer. Temaerne er bygget på de kvaliteter, der i forvejen eksisterer i Skive.

Udendørs kunst
Udendørs kunst er meget bredt – og behøver ikke nødvendigvis at koste enorme summer. Ideen er født – nu skal rammerne blot fyldes ud med kreativitet. Og det behøver ikke kun komme fra Skiveegnen.

Uddannelse i Skives historie
Stiens rute gennem byen ligger absolut op til at lave en Skives Historie vandring. Der er en masse at fortælle om Skive, som opstod i 1300-tallet ved Karup å og som derefter har udviklet sig til det Skive, vi kender idag.

Udforskning af dyreliv
Når vi taler om å og fjord, så undgår vi ikke at tale om dyrelivet, der helt naturligt findes i rigt mål i området. Uanset om man er professionel ornitolog eller blot nyder fuglesang på en aftengåtur vil der være en masse at se på.

Sport & rekreation
Skive er allerede i dag kendt for sit meget alsidige og energiske sportsmiljø. Skiveløbet har gennem mange år samlet tusindvis af mennesker og den store bredde af sportsforeninger og -klubber har leveret meget fine resultater. Det er derfor godt tænkt at koble det meste af sportslivet sammen og endda tilføre noget nyt i form af skaterpark, udendørs fitness og en ny multifunktionel sportshal. Og for lige at vende tilbage til Skiveløbet, så kunne det være en spændende rute at kunne byde på i 2040.

Musik & arrangementer
Skive som musik- og eventby kommer man ikke udenom. Det er altafgørende, at fastholde og forbedre det blomstrende musikliv for børn, unge og ældre. Oplægget med et nyt hus til musikskolen placeret helt central ved å-løbet bør være et af de første projekter, man realiserer. Et kreativt miljø i inspirerende omgivelser vil skabe flere dygtige og kreative musikere.


Alle temaer lægger op til aktivitet, inspiration og oplevelser. Hvis man elsker at spadsere i et inspirerende og hyggeligt miljø med udgangspunkt i vand, så er BIG Blue Skive 2040 absolut en rigtig vej at gå. Med dette projekt vil Skive melde sig ind i kampen om, at tiltrække nye indbyggere, der søger spændende bymiljøer med tilbud for enhver smag.

Nu kan vi så blot afvente politikernes udspil til en handlingsplan og nogle finansfolk, der tør satse og investere i fremtiden.
 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk