Aarhus 2017 sætter spot på Landsbytræf i Selde

Foto: Jan Sand
BYEN:

På Landsbytræffet kan man både møde kendte personer, kunstnere og eksperter - og man kan snakke og networke med andre landsbyborgere.

Fra træffet åbner kl. 10 til det slutter kl. 16, vil Fursund Hallen emme af viden, erfaringer og idéudveksling, og der bliver masser af inspiration at hente til at gentænke sin landsby og til at komme videre medideer og projekter.

Landsbyen som forbillede
Landsbytræf 2015 byder på mere end 20 forskellige stande under temaer som Bæredygtighed og Fællesskab, Landsbyklynger, Borgerbudgettering og meget mere. Gentænk Landsbyen vil med Landsbytræffet sætte fokus på livet i Landsbyen og skabe nogle rammer, hvor landsbyborgere kan mødes med andre landsbyborgere for at dele erfaringer og blive inspireret til at udvikle sin egen landsby. Ideen er at man sammen kan sætte fokus på det gode liv i landsbyen og løfte sin landsby.

- Landsbytræffet skaber en struktur for, at landsbyens borgere kan møde ligesindede fra andre landsbyer, dele oplevelser og give gensidig inspiration til at udvikle deres helt særlige kollektive liv. Vi ser landsbyen som et forbillede. Vi ønsker at vise, at det er et attraktivt og inspirerende alternativ til storbylivet. Det handler om det gode liv og det gode samfund. Landsbytræffet skal vise, hvad man kan, netop fordi man bor i en landsby, siger Rebecca Matthews, direktør i Aarhus 2017.

Fokus på processen
På Landsbytræffet er der fokus på processen, og der vil i løbet af dagen være inspirerende oplæg ved eksperter og fagpersoner. Mød blandt andet designeren Søren Vester fra programrækken ”Vesters Liv” på TV2 Fri, ogKim Ruberg fra Danmark på Vippen. Få en snak med Steffen Damsgaard fra Landdistrikternes Fællesråd eller billedkunstner og kurator på Skulpturlandsby Selde, Marianne Jørgensen. Der vil også være små oplæg og debat med aktive borgere, som deler ud af deres erfaringer, viden og idéer. Det aarhusianske kunstnerfællesskab Bureau Detours giver deres bud på landsbyudvikling, og Henk Keizer fra PeerGroup i Holland fortæller om at bruge lokalhistorien og samarbejdet med lokale borgere som udgangspunkt for teaterforestillinger.

En dag for hele familien
Landsbytræf 2015 er for hele familien. Salling Cirkus Kids underholder og underviser børnene i artisteri. Mens børnene leger cirkusartist for en dag, kan deres forældre få inspiration til at udvikle deres landsby. Til landsbytræffet vil det også være muligt at komme på guidet rundvisning i Skulpturlandsbyen Selde og opleve den forandring, som Selde har gennemgået de seneste år. Alle er velkomne til Landsbytræffet, og der er fri entré. Der vil være mulighed for at købe forplejning på stedet.

En del af Aarhus 2017 – Europæisk Kulturhovedstad
Bag landsbytræffet står Gentænk Landsbyen, som er et af Aarhus 2017’s strategiske projekter. Standene bemandes af borgere fra landsbyer på tværs af kommunerne i Region Midtjylland, samt inviterede fagpersoner. Skive Kommune er tovholder for Landsbytræf 2015 og giver herefter stafetten videre til Hedensted Kommune, som sammen med Gentænk Landsbyen arrangerer Landsbytræffet i 2016. Dette er det andet Landsbytræf, som afholdes. Sidste år blev det holdt i Hampen ved Ikast.

Hvor og hvornår
Landsbytræf 2015 foregår i Fursund Hallen, Jungetvej 3, Selde, 7870 Roslev søndag d. 1. november kl. 10-16. Se programmet og læs mere om Gentænk Landsbyen på

Re Think the village

Aarhus 2017

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk