2.8 millioner kr. til behandling af børn og unge

BYEN:

Skive Kommune er med i Projekt Brus - en indsats der etablerer behandling til børn og unge der vokser op i familier med misbrug

Skive Kommunes Sundhedsafdeling ansøgte i efteråret 2015 sammen med ti andre midtjyske kommuner om samlet 36 millioner til behandling af børn og unge, der vokser op i familier med rusmiddelproblemer.

De 11 kommuner fik tilsagn om det fulde ansøgte beløb og Skive Kommune tildeles i alt 2.8 millioner til indsatsen, fordelt over 4 år.

Projektet er overordnet forankret hos Rusmiddelcenter Skive og indeholder behandlingstilbud til hele målgruppen fra 0 til 25 år.

Målgruppen 0- 25 år

For målgruppen 0-8 år bliver tilbuddet forankret i Sundhedsplejen i tæt samarbejde med behandlere fra Rusmiddelcenter Skive. Der vil køre to forløb om året med cirka seks familier i hvert forløb.

For målgruppen 8-18 år eksisterer der allerede et tilbud, Luftskibet, som Rusmiddelcenter Skive driver i tæt samarbejde med Familiecentret. Dette tilbud udvides nu, så der bliver dobbelt så mange forløb. Dermed forkortes ventelisten, der i nogle tilfælde har været på op til et år. Der vil årligt blive to forløb for hver af de to aldersgrupper 8-12 årige og 13-18 årige. I hver gruppe vil der være cirka otte børn.

For målgruppen 18-25 år tilbydes der en kombination af individuel terapi og gruppeterapi.  Disse forløb forankres på Rusmiddelcentret.  Der vil køre tre forløb årligt med hver 6-10 personer.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk