Tre Viborg-landsbyer er første brugere af international delebilsteknologi

Biler:

De minibusser, som Viborg Kommune stiller til rådighed i tre landsbyer for at styrke den offentlige trafik i landdistrikterne, bliver de første i Danmark til at anvende Europas førende delebilsplatform, Ubeeqo.

Når Europas mest udbredte delebilsplatform indleder sit indtog på det danske marked, bliver det i byerne Gammel Hvam, Vridsted og Låstrup. De tre landsbyer i udkanten af Viborg Kommune har i det seneste år haft en minibus stående, som borgerne frit har kunnet benytte sig af, når pensionister skal til lægen eller en gruppe indbyggere vil på strøgtur i Viborg. Busserne er en forsøgsordning, støttet af trafikstyrelsen, igangsat for at binde landdistrikterne sammen, og dermed gøre det mere attraktivt at bo langt fra hovedbyerne.

– Viborg Kommune er den arealmæssigt næststørste i landet. Størrelsen alene gør det svært at betjene alle landsbyer tilstrækkeligt med offentlig trafik, hvilket desværre har været en årsag til, at borgere er flyttet fra landsbyerne. Derfor indførte vi disse busser som et serviceløft til de yderste områder. På længere sigt vil vi gerne udvide til flere af kommunens landsbyer, siger Johannes Vesterby, formand for teknisk udvalg i Viborg Kommune.

Lettere at booke en lokal køretur
Det er Europcar, som stiller minibusserne til rådighed, og Viborg Kommune har netop tætnet samarbejdet med den store biludlejningskoncern. Busserne skal fremover administreres via det internationale mobilitetssystem Ubeeqo, som ejes af Europcar. Det nye system gør det nemmere at bruge busserne, og sparer borgerne tid.

– Før skulle man booke på nettet, så modtog man en kode til en nøgleboks, hvor man skulle afhente nøglen, og efter køreturen skulle man indregistrere en del oplysninger. Det var den tekniske mulighed, hvor man analogt, men praktisk kunne bestille en tur i en lokal bil/minibus, som et alternativ til den almindelige kollektive trafik. Med det nye Ubeeqo-system fungerer alting fuldautomatisk. Vi glæder os til at introducere det for borgerne, og vi er sikre på, at flere vil anvende minibusserne – simpelthen fordi det bliver let at bruge, forudser Johannes Vesterby.

Kommunen har været glade for samarbejdet med Byens Bil, der kunne levere et anvendeligt bookingsystem, da forsøget med alternativ tilgang til kollektiv trafik i landdistrikter begyndte. Den 10. september tager Viborg Kommune et nyt skridt ind i den digitaliserede verden, når Ubeeqo-systemet skydes i gang.

Automatisering sparer penge
Ubeeqo er et fransk iværksættereventyr, som siden begyndelsen i 2008 er blevet Europas førende delebilsplatform for både forbrugere, virksomheder og offentlige institutioner. Europcar har ejet virksomheden siden 2015 og lancerer nu systemet i Danmark – i første omgang til offentlige og private virksomheder. 

– Det bliver stærkt at se Ubeeqo i aktion i Viborg Kommune. Vi håber samtidig, Viborg og andre kommuner ser mulighederne ved systemet. Vi kan eksempelvis overtage styringen af hjemmeplejens bilflåde, og med fokus på delebilstanken sikrer vi mere effektiv brug af bilerne, så ejeren ofte kan reducere størrelsen af flåden og den samlede omkostning til mobilitet. Samtidig bliver al administration – de kolde hænder – overflødiggjort, fordi systemet er 100 procent automatiseret, fortæller Christian Ree, der er CEO i Europcar Danmark.

Som en del af Europcar kan Ubeeqo også levere totalløsninger med lige præcis de biler, der ønskes.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk