Bilsalget i Skive går over forventning i coronakrisen

ifølge Bjarne Nielsen, der er direktør i Bjarne Nielsen Gruppen, kan nogle af de penge, mange danskere givetvis kommer til at spare på aflyste flyrejser, komme til at fremskynde bilsalget i det kommende måneder.
Foto: Bjarne Nielsen / PR
ifølge Bjarne Nielsen, der er direktør i Bjarne Nielsen Gruppen, kan nogle af de penge, mange danskere givetvis kommer til at spare på aflyste flyrejser, komme til at fremskynde bilsalget i det kommende måneder.
Biler:

I de seneste uger har salget af brugte biler for alvor taget fart. Hos bilhuset Bjarne Nielsen i Skive oplever man, at bilkøberne i stor stil vælger nyere brugte biler.

Umiddelbart efter Danmark blev lukket ned i midten af marts, faldt bilsalget drastisk. Gennem de seneste uger har salget dog nærmet sig niveauet før krisen. Nye tal fra Bilstatistik.dk viser, at hvor der i de tre uger fra den 16. marts til den 5. april blev solgt hele 28,4 procent færre brugte biler til private, end der gjorde i samme periode sidste år, blev der efterfølgende – fra den 6. april til den 10. maj – kun solgt 8,1 procent færre biler end året før.

Tendensen oplever de tydeligt hos Bjarne Nielsen, hvor især brugtvognssalget nærmer sig det normale niveau med hastige skridt.

– Vi oplevede i marts et drastisk fald i bilsalget, men april vendte rundt på det; vi er ikke helt tilbage på det niveau, vi var på, før COVID-19 ramte landet, men det er en god nok fremgang til, at vi er optimistiske, siger Søren Dahl Pedersen, der er afdelingschef hos Bjarne Nielsen i Skive.

Tallene fra Bilstatistik.dk viser ligeledes, at især salget af de tre- til femårige brugtbiler relativt hurtigt er kommet på rette vej. I de tre uger fra den 16. marts til den 5. april blev der solgt 32,4 procent færre brugte biler i denne kategori, i forhold til samme periode sidste år. I de følgende uger fra den 6. april til den 10. maj, er der til sammenligning solgt 6 procent færre end året før.

Aflyste flyrejser kan booste bilsalg
Med lukkede grænser og stillestående fly er turistbranchen blandt de hårdest ramte af coronapandemien. Og nogle af de penge, mange danskere givetvis kommer til at spare på aflyste flyrejser, kan ifølge Bjarne Nielsen, der er direktør i Bjarne Nielsen Gruppen, komme til at fremskynde bilsalget i det kommende måneder.

– Mange familier, der har planlagt sommerferie i udlandet, overvejer lige nu, hvad de skal gøre i stedet. Jeg kunne godt forestille mig, at dem, der i forvejen har planlagt et bilskifte, kan være tilbøjelige til at rykke indkøbet nogle måneder frem og samtidig blive ekstra godt kørende, hvis den står på bilferie i Danmark, siger Bjarne Nielsen.

Bjarne Nielsen Gruppen blev grundlagt i 1988 og er med mere end 500 medarbejdere og 11 afdelinger – syv i Jylland og fire på Sjælland – et af landets største bilhuse. Ud fra kerneværdierne respekt, kvalitet og engagement arbejder den familieejede virksomhed for at yde markedets bedste kundeservice. www.bn.dk, www.bilerneshus.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk