DM i atletik: Ungdom sætter ny kurs for det lille atletikland

Atletik:

Den danske atletikungdom havde sit eget ”ungdomsoprør” i sommeren 2015. I stedet for at rejse sydpå og nyde solen, drog de mod nord til Tallin og Eskilstuna for at kæmpe som ægte vikinger mod de bedste i Europa. Og togtet lykkedes på imponerende vis med hele seks medaljer som bytte, heraf de to af fornemmeste karat.

De flotte resultater i sommeren 2015 betyder meget for et lille atletikland som Danmark. Ungdommen kan spejle sig i resultaterne. I en forholdsvis lille idrætsgren kender de fleste hinanden – og det betyder, at det er let at få troen på, at når vennen eller veninden kan skabe internationale resultater, så er det måske ikke så langt væk som først antaget.

I den kommende weekend deltager 540 atleter ved mesterskaberne i Spar Nord Arena. De konkurrerer i fire aldersgrupper 14-15 år, 16-17 år, Junior (U20) og Ungsenior (U23). Når weekenden er omme har de tilsammen gennemført mere end 1100 starter.

I sidste weekend blev et succesfuldt DM i Atletik for Senior afviklet i selvsamme arena med et imponerende resultatniveau. Sara Slott Petersen varden helt store profil – men blev fulgt godt til dørs af en række fremadstormende ungdomsudøvere.

Hele fire af sidste weekends guldvindere vender tilbage til Spar Nord Arena i denne weekend – selvsagt som kæmpefavoritter i de øvelser, som de tog guldet i.

Mette Graversgaard, Århus 1900 var en af de helt store profiler, da hun – dog forgæves – skulle forsvare sin nyerhvervede danske rekord på 200 m i kamp med Sara Slott. Det blev til sølv på 200 m, men hun revancherede sig og tog guldet på 60 m hæk i 8.48s blot 6/100 fra den danske rekord. Hun vender tilbage – og er til start i 60 m hæk, 200 m og 400 m. Benjamin Lobo Vedel – junioreuropamesteren fra i fjor på 400 m – blev dansk mester på 400 m og vender tilbage i denne weekend på både 200 m og 400 m.

Arrangørklubben Skive AM råder over den danske mester på 60 m. 20 årige Morten Dalgaard Madsen vandt sin 3. titel i træk på distancen og tager lige U23 mesterskabet på hjemmebanen.

Den fjerde og måske mest overraskende mester weekendener Sebastian Pedersen, Sparta der vandt sit første seniormesterskaber i længdespring. Han er klar igen i juniorklassen.

Men ud over de nævnte topprofiler er der mange andre navne som vil sætte deres præg på mesterskaberne. Niveauet er højt i mange af øvelserne, så det bliver et seværdigt DM der løber af stablen.

Lørdag kl. 10-19.30
Søndag kl. 9.00 – 18.00

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk