Tjek tilladelser og forsikringer inden studenten springer ud

Inden for den næste uges tid springer landets glade studenter ud, og studenterkørsel og et stort antal fester venter forude.
Foto: Advodan
Inden for den næste uges tid springer landets glade studenter ud, og studenterkørsel og et stort antal fester venter forude.
Uddannelse:

Inden for den næste uges tid springer landets glade studenter ud, og studenterkørsel og et stort antal fester venter forude. I den forbindelse er der et par vigtige ting, man bør have styr på.

Studenterkørsel er en festlig tradition, som mange nye studenter ser frem til. I langt de fleste tilfælde foregår det på ladet af en lastbil, og da det normalt er ulovligt at transportere mennesker på ladet af eksempelvis en lastbil, skal der søges om tilladelse hos politiet.

Polititilladelsen er først gyldig, når køretøjet er synet og har en påtegning fra synsvirksomheden, hvor det fremgår, at køretøjet er godkendt til den type af kørsel. Derudover er der visse andre krav, fx at kørslen ikke må foregå på motorvej.

Glem ikke forsikringerne

Som kommende student eller som forældre til en kommende student bør man først og fremmest sikre sig, at der er styr på de forskellige tilladelser, men det er jo naturligvis ikke nogen garanti mod eventuelle ulykker, lyder det fra erstatningsadvokat Berit Møller Lenschow fra ADVODAN.

”Det er desværre tidligere sket, at studenter er faldet af vognen under studenterkørslen. Derfor er det vigtigt at tjekke, at køretøjet er dækket af en motoransvarsforsikring og den lovpligtige erhvervsansvarsforsikring til studenterkørsel. Sker der en ulykke, vil den tilskadekomne være dækket af disse forsikringer,” fortæller advokaten.

Ulykker og alkohol

At de fleste studenter tager godt for sig af de alkoholiske drikke, er ingen hemmelighed, men det betyder samtidig, at risikoen for ulykker stiger. Faren ved det er desværre, at man risikerer, at ens ulykkesforsikring ikke dækker.

”Hvis en skade skyldes en soloulykke, fx at man vrider om på foden på dansegulvet, skal man være opmærksom på, at ulykkesforsikringen typisk ikke dækker, hvis personen er beruset, når ulykken sker. Man kan altså risikere at kigge langt efter en eventuel erstatning, hvis skaden skyldes beruselse, siger Berit Møller Lenschow og uddyber:

”Hvis det derimod er en anden person, der er skyld i en skade, fx hvis en klassekammerat i kådhed eller fuldskab skubber en anden person i et springvand, og personen falder uheldigt og brækker håndleddet, er der tale om en noget anderledes situation. Her vil man nemlig kunne rette et erstatningskrav mod klassekammeraten”.

Klassekammeratens ansvarsforsikring vil normalt dække i sådanne tilfælde, men hvis forsikringsselskabet vurderer, at kammeraten har handlet groft uagtsomt eller et højt alkoholindtag er skyld i ulykken, kan man risikere, at forsikringen ikke dækker, og så er der faktisk kun én til at betale; nemlig klassekammeraten selv.

Er situationen den, at der også er ”egen skyld” i den situation , hvor man bliver skubbet, kan det betyde en reduktion af erstatningen.

4 gode råd til kommende studenter:

  • Pas på hinanden og drik med måde
  • Husk ulykkesforsikringen
  • Tjek at køretøjet til studenterkørslen har en polititilladelse, og at køretøjet er blevet synet
  • Tjek at køretøjet er dækket af en motoransvarsforsikring og den lovpligtige erhvervsansvarsforsikring til studenterkørsel
Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
19. juni 2019, 16:00
Søndag den 23. juni afholdes der traditionen tro Sankt Hans aften mange steder i Skive, Salling og Fjends.
16. maj 2019, 11:00
Fra torsdag den 23. maj til lørdag den 25. maj afholder Roslev byfest. Det bliver tre dage fyldt med aktiviteter for hele familien.
5. juli 2019, 09:00
Sundsøre Festival 2019 afholdes den sidste weekend i juli fra den 26.-27. juli. Det bliver et par dage fyldt med musik.
8. juli 2019, 13:00
En tredjepræmie i Eurojackpot og Millionærgarantien gav tre nye millionærer i weekenden.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring