Grønt lys til flere pladser på VIAs læreruddannelse i Skive

Foto: Via University College
Uddannelse:

Manglen på uddannede lærere uden for de store uddannelsesbyer har fået Uddannelses- og forskningsministeriet til at tildele VIA University College 100 ekstra pladser på læreruddannelsen. I Skive og Nørre Nissum forventer man derfor flere lærerstuderende fra i år.

”Det er vigtigt, at vi uddanner tilstrækkeligt mange dygtige lærere i hele Region Midtjylland. Det er vigtigt for lokalsamfundet og skolerne. Derfor er vi glade for, at vi nu kan øge optaget på læreruddannelsen med 100 ekstra pladser – blandt andet i Silkeborg,” siger Elsebeth Jensen, der er uddannelseschef for læreruddannelsen i VIA.

Hun har netop fået at vide, at Uddannelses- og forskningsministeriet har godkendt en ansøgning på 100 ekstra studiepladser, så VIA fra i år kan optage 1093 lærerstuderende i alt mod de tidligere 993. Baggrunden for de ekstra pladser er, at antallet af uuddannede lærere i folkeskolen er høj – specielt uden for de store uddannelsesbyer.

Uddannelsesstationer trækker også
VIA har fra i år fået lov til at oprette to uddannelsesstationer i Randers og Holstebro, hvor en del af de ekstra studiepladser skal bruges. Her søger studerende ind i Nørre Nissum, men kan tage dele af uddannelsen samt praktikken lokalt. Målet er at uddanne flere lærere lokalt, fordi det viser sig, at færdiguddannede ofte bliver boende i lokalområdet efter endt uddannelse.

VIAs uddannelseschef glæder sig over, at det ser ud til, at flere i år søger ind på læreruddannelsen i VIA.

”Allerede nu, før ansøgningsfristen igennem kvote 1 den 5. juli, kan vi se, at der er større søgning. Det er primært til de nye uddannelsesstationer, men det gælder også til vores faste udbudssteder, som Skive og Nørre Nissum,” siger Elsbeth Jensen.

Pladserne bliver fordelt efter den 5. juli
Hun vil endnu ikke sætte tal på, hvor mange studiepladser, der bliver oprettet i de enkelte byer, hvor VIA har læreruddannelser. Blot siger hun, at der ikke kommer flere pladser i Aarhus – der i forvejen har flest pladser. De ekstra pladser fordeles først efter den 5. juli, når tallene for antal ansøgninger er opgjort.

Læreruddannelsen er – som mange andre uddannelser - dimensioneret, hvilket betyder, at der er et loft over, hvor mange studerende, professionshøjskolerne må optage. Hvert år kan man søge om at få tildelt flere studiepladser. Det er første gang, VIAs læreruddannelse har søgt om og fået tildelt flere pladser.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
19. september 2019, 15:40
Torsdag den 26. september 2019 kl. 17:00 afholdes der borgermøde om planerne og projektet for vindmøller og solceller ved GreenLab Skive.
18. september 2019, 13:00
Veje spærret på grund af kloakarbejde.
19. september 2019, 10:00
Skive Kommune og Dansk Byggeri vil arbejde sammen om at gøre servicen og forholdene for de lokale virksomheder endnu bedre.
20. september 2019, 09:00
Tjek batterierne i lommelygten og sæt en brik i kalenderen den 4. oktober kl. 19-22. Her fylder Børnekulturnatten nemlig Skives mørklagte gader, torve og bygninger.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring