Fortællingens Dag på Skive Bibliotek

Foto: Stig Seidenfaden
Uddannelse:

Tirsdag eftermiddag den 24. januar kl. 14.30 kan man møde tre lokale fortællere på Skive Bibliotek.

Det drejer sig om Inger Brauner, Ruth Dein og Else Christensen, som vil dykke ned i deres righoldige og spændende lagre af historier og fortællinger. De er alle fra fortællegruppen "Vestjyllands Fortællere" som er en del af foreningen Fortælle Galleriet i Holstebro. I år er målet med arrangementet at vise at den levende mundtlige fortælling er nuanceret og mangeartet.

I år skal publikum bl.a. høre et brudstykke af Gösta Berlings Saga, en historie af Oscar Wilde, en Blicher historie og andre mindre historier. Der er gratis adgang og i pausen vil Skive Bibliotek være vært ved en kop kaffe.

Det er en kendt sag, at den mundtlige fortælling har dybe rødder og har levet til alle tider i alle folkeslag. Det vil Fortællingens dag og vi som fortællere gerne bidrage til at holde ved lige, udtaler Else Christensen.

Hun siger videre: ”Den 24. januar er det folkemindesamleren Evald Tang Kristensens fødselsdag. Derfor har foreningen Fortællere i Danmark gjort netop denne dag til Fortællingens Dag. Den gode fortæller og den mundtlige fortælleform skaber et rum omkring sig, hvor lytterne kan koble sig på, danne egne associationer og ikke mindst blive medskabende. I det magiske rum mellem fortæller og lytter får fortællingen sit liv. Her blandes magi med humor og alvor og giver næring til en ny forståelse, hvor lytteren får mulighed for at blive klogere på sig selv og på verden”.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
19. november 2019, 09:00
En ny undersøgelse fra Arbejdstilsynet viser, at ca. en fjerdedel af landets 165.500 virksomheder med færre end 10 ansatte ikke har foretaget en arbejdspladsvurdering (APV).
1. november 2019, 08:00
Traditionen tro, afholdes der mange julemarkeder på Skiveegnen. Se listen over julemarkeder her.
19. november 2019, 09:00
Forventes at ankomme til Skive Havn tirsdag aften kl. 19:00, sejlende under antiguansk flag.
18. november 2019, 15:00
Skive Kommune er med i den absolutte top på landsplan, når det kommer til ejendomsvenlighed.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring