Om senfølger efter kræft

Josina Bergsøe
Foto: Charlotte Trippetti
Josina Bergsøe
Sundhed og velvære:

Om senfølger efter kræft på Skive Bibliotek

Torsdag aften den 19. november kl. 19.00 sættes fokus på senfølger efter kræft på Skive Bibliotek.

Senfølger er et paraplybegreb for de blivende forandringer – både fysiske og psykiske – som følge af kræftsygdom eller kræftbehandling. Senfølger rammer 40-60 % af alle kræftpatienter, og mange efterlyser mere information og viden om senfølger inden for sundhedsvæsenet.

Derfor inviterer Kræftens Bekæmpelse Skive Lokalforening og Skive Bibliotek til to spændende og informationsrige foredrag om senfølger efter kræft.

Foredragene vil ske i forlængelse af hinanden og finder begge sted denne aften.

Først kan man opleve forfatter, foredragsholder og tidligere kræftpatient Josina Bergsøe fortælle om sine oplevelser med senfølger og hvad hun gør for at komme videre og leve et godt liv. For hvad gør man når underlivet tørrer ud, og sex synes umuligt? Når trætheden melder sig, hukommelsen svigter, og man igen må gå tidligt fra arbejde? Få svar på det og meget mere når Josina på sin ærlige, direkte og humoristiske facon holder sit inspirerende og meget tankevækkende foredrag om senfølger.

Josina Bergsøe står bl.a. bag bøgerne: ”Tabuknuseren, to søstres fortælling om brystkræft” og ”Senfølger efter kræft – sådan kommer du videre”, kunstudstillingen ”Bald is Beautiful”, catwalken ”Science meets Fashion” ligesom hun er bestyrelsesformand for fonden A Race Against Breast Cancer.

Josina er desuden kendt fra TV bl.a. fra sin medvirken i DR2 Tema ”Dem der overlevede kræften”, samt en lang række andre programmer og artikler vedr. kræft og tabuer. Modtog i 2012 FEMINAs kvindepris for hendes modige indsats mod brystkræft og tabuet omkring skaldethed.

Efter Josina går Mogens Munch Nielsen på.

Han er foredragsholder, læge og rådgiver hos kræftlinjen, Kræftens Bekæmpelse. Med sin lægefaglige baggrund, fortæller Mogens Munch om hvad der findes af viden om senfølger efter kræft, hvordan de udarter sig samt hvad der kan gøres, for at afhjælpe, lindre og forebygge.

Der vil være rig lejlighed til at stille spørgsmål undervejs.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
17. januar 2019, 15:00
Det er nu muligt at få kostvejledning hos klinisk diætist Siw Dalgaard, som har åbnet klinikken proaktiv diætist i Slotsgade i samarbejde med Fit&Sund og Fysioterapeuterne.
17. januar 2019, 10:00
SET /Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter har pr. 1. marts 2019 ansat Lars Fjalland som direktør.
18. januar 2019, 08:00
Mads Madsen VVS Engros A/S i Roslev nordvest for Skive har lanceret en webbutik, som giver kunderne en tidsmæssig besparelse på omkring 80% af en gennemsnitlig bestilling.
18. januar 2019, 10:00
Hans Jørgen Ravnborg har siden 2016 været direktør med en særlig mission hos Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring