Madallergikere kan hente hjælp i ny app

Foto: Astma allergi Danmark
Sundhed og velvære:

Har du eller dine nærmeste allergi over for visse fødevarer, og savner du inspiration til nye opskrifter? Så er der hjælp at hente i Astma-Allergi Danmarks nye app Madallergi.

Madallergi er en besværlig størrelse, der har stor indflydelse på hverdagen. Har du madallergi kender du sikket til, at du bruger tid på nøje at læse varedeklarationer, køber ind i specialbutikker, laver mad fra grunden og søger efter opskrifter, der tager højde for din allergi. Endnu mere besværligt kan det være, hvis du skal spise ude hos andre og bede dem tage hensyn til din allergi.

Det forsøger Astma-Allergi Danmark nu at give en håndsrækning til. Foreningen har netop lanceret app’en Madallergi, der er en samling af over 200 opskrifter specielt målrettet til mennesker med allergi over for mælk, æg, hvede, nødder og andre fødevarer.

- Mange med allergi over for mad oplever, at det begrænser dem i deres hverdag. Det gælder både dem med let og med en svær madallergi, fortæller rådgivningschef Betina Hjorth fra Astma-Allergi Danmark.

- Både børn og voksne har ofte svært ved at finde opskrifter, som tager hensyn til, at de fx er allergiske over for æg og hvede. Sådan bør det ikke være, fortsætter hun.

Opskriftdatabasen er udviklet i forhold til de fødevare, som flest har allergi over for. Det er fx mælk, æg, hvede og fisk. Du kan kombinere din søgning og vælge mellem opskriftskategorier fx morgenmad, hovedretter, tilbehør, salater, desserter og bagværker. Tanken er, at det skal være så nemt som overhovedet muligt at finde en opskrift uden det, du ikke kan tåle.

Også materiale til skoler

Der er også flere og flere børn, som får konstateret allergi over for fødevarer. Det har konsekvenser for børnene, der kan have svært ved at deltage i fødselsdage, leg med vennerne og skolearrangementer. Begrænsningerne eksisterer ofte, fordi omgivelserne mangler viden om og forståelse for deres situation.

Sammen med app'en Madallergi lancerer Astma-Allergi Danmark derfor også et nyt undervisningsmateriale til skoler om fødevareallergi og madlavning. Materialet udgives med støtte fra Ministeriet for Børn og Undervisning og består blandt andet af en række elektroniske pjecer, der er udgivet i et samarbejde mellem Astma-Allergi Danmark, Sundhedsstyrelsen, Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet, og som skal klæde både lærere og elever på til arbejdet i køkkenet.


Hos Astma-Allergi Danmark forudser man, at det nye undervisningsmateriale bliver et vigtigt skridt på vejen mod at løfte livskvaliteten for børn med fødevareallergi. Materialet indeholder nemlig mange gode råd og ideer til mad, der bedre tåles af personer med fødevareallergi.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
15. juli 2019, 09:00
Den 22.-27. juli 2019 er Spøttrup Borg omdannet til et stort middelaldermarked, hvor både danske og udenlandske aktører deltager.
19. juni 2019, 16:00
Søndag den 23. juni afholdes der traditionen tro Sankt Hans aften mange steder i Skive, Salling og Fjends.
11. juli 2019, 11:00
Region Midtjylland gav i efteråret 2018 dødsstødet til rute 50, som kørte mellem Skive og Viborg via Ørum.
12. juli 2019, 13:00
Midt- og Vestjyllands Politi beder om offentlighedens hjælp til at finde den 29-årige syrer Ibrahim Salah Jumma, der undløb fra politet torsdag den 11. juli 2019

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring