Politiet satte fokus på hastighed i trafikken

Politi og retten:

Mandag til søndag i sidste uge gennemførte politiet en landsdækkende målrettet indsats mod hastighedsoverskridelser i trafikken.

For høj hastighed vurderes at være den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald. I halvdelen af alle dødsulykker med personbil i 2013 blev der kørt for stærkt.

Ved kontrollerne i den forløbne uge blev der konstateret 9.302 forseelser. Af dem var 8.968 trafikanter, der kørte for stærkt. De 7.911 blev målt og fotograferet ved hjælp af den automatiske trafik kontrol (ATK).

I alt står 1351 bilister til klip i kørekortet,

298 overskridelser af fartgrænsen var så alvorlige, at de medfører betinget frakendelse af førerretten.

Den 1. februar øgede politiet antallet af fotovogne på vejene fra 25 til 100. Formålet med den styrkede indsats er at reducere gennemsnitshastighederne og derved få færre dræbte og tilskadekomne i trafikken.

”Det er endnu for tidligt at sige, om fotovognene har den ønskede effekt – nemlig at få farten ned. Selvom vi ser, at gennemsnitshastighed falder, vil vi i politiet foretage en grundig evaluering af indsatsen, før vi kan sige noget sikkert om effekten”, siger Frank Mathiesen, centerchef i Nationalt Færdselscenter i Rigspolitiet.

En ny måling fra Rådet for Sikker Trafik viser, at flertallet af danskerne mener, at formålet med politiets fotovogne er at forbedre færdselssikkerheden og mindske antallet af dræbte og tilskadekomne på vejene.

Indsatsen var en del af den fælles europæiske indsats mod fartsyndere, som styres af færdselspoliti-samarbejdet TISPOL. Samtidig bakkede kontrollerne op om kommunernes og Rådet for Sikker Trafiks hastighedskampagne, der løber frem til den 3. maj 2015.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk