Kontrol af køreskoler: Kvaliteten er høj i Midt- og Vestjylland

Politi og retten:

På trods af enkelte sager lever køreskolerne i Midt- og Vestjyllands Politikreds i tilfredsstillende grad op til deres forpligtelser. Det kan Midt- og Vestjyllands Politi konstatere efter en kontrol af køreskolerne i denne uge.

I en koordineret aktion med de øvrige politikredse i Jylland og på Fyn har Midt- og Vestjyllands Politi i uge 45 gennemført kontrol af politikredsens køreskoler. Her har politiet haft fokus på, om køreskolerne lever op til deres forpligtelser i forbindelse med undervisning af skolernes elever. Skolevogne er derfor blevet standset for at undersøge, om undervisningsplanen er udfyldt, og for at kontrollere køretøjet og skolevognsudstyret ligesom der i et enkelt tilfælde er ført tilsyn med en køreskoles teoriundervisning.

Resultat af kontrollen

Køreskolerne i Midt- og Vestjylland står for 4.342 af landets køreprøver blandt 17-årige, svarende til knap en femtedel. Der har i politikredsen i år været en øget og stor belastning på området på grund af de 17-åriges muligheder for erhvervelse af kørekort.

”Det er derfor positivt, at kvaliteten af køreskoleundervisningen ikke er faldet på grund af travlhed og at vi stadig har en af landets laveste dumpeprocenter”, siger Henrik Glintborg, leder af færdselsafdelingen i Midt- og Vestjyllands Politi.

Der er blevet kontrolleret køreskoler i Holstebro, Struer, Skive, Tarm, Herning, Ringkøbing og Skjern. I alt fandt politiet tre tilfælde, hvor der var fejl og mangler og hvor Midt- og Vestjyllands Politi derfor har optaget rapport. I et enkelt tilfælde medførte kontrollen en påtale af et ikke tilfredsstillende forhold.

”Selvom det overvejende står godt til med kvaliteten af køreskolerne i Midt- og Vestjylland, viser resultatet også, at der er potentiale for at den kan blive endnu højere. Der er derfor stadig behov for, at politiet gennemfører kontrol af området”, afslutter Henrik Glintborg.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk