Knap 10.000 hastighedsovertrædelser i landsdækkende fartkontrol

Politi og retten:

Fra mandag 11. maj til søndag 17. maj 2015 gennemførte politiet en landsdækkende, målrettet indsats mod hastighedsoverskridelser i trafikken. Indsatsen skal blandt andet ses i lyset af, risikoen for uheld og uheldenes alvorlighed – herunder ulykker med dødelig udgang - øges, når der bliver kørt for stærkt i trafikken.

Ved kontrollerne blev der konstateret i alt 9.953 forseelser, heraf:

  • 9.668 hastighedsovertrædelser, hvoraf 8.855 blev målt og fotograferet af den automatiske trafikkontrol (ATK)
  • 1409 førere står til klip i kørekortet
  • 211 alvorligere hastighedsoverskridelser, som medfører betinget frakendelse af førerretten.

Til trods for, at opgørelser fra Vejdirektoratet viser et fald i gennemsnitshastigheden på de danske veje de senere år, er antallet af hastighedsovertrædelser i sidste uges kontrol et udtryk for, at hastighed fortsat er et problem for trafiksikkerheden. Der er således fortsat mange, der kører for stærkt og bliver taget i fartkontroller.

Politiets indsats over for fartsyndere er derfor vigtig, og det øgede antal ATK-biler skal netop medvirke til, at bilisterne sætter hastigheden ned. Hvis gennemsnitshastigheden reduceres yderligere, vil det have en gavnlig effekt på antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken.

Det er fortsat for tidligt at udtale sig sikkert om det øgede antal ATK-bilers effekt på bilisternes gennemsnitshastighed, men indsatsen vil blive evalueret i løbet af i år, hvorefter der vil kunne siges noget mere sikkert om effekten.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk