Første spiritus- og narkokontrol gennemført

Politi og retten:

Politiet har gennemført sommerens første spiritus- og narkokontrol

I perioden mandag den 1. juni til søndag den 7. juni gennemførte politiet en landsdækkende målrettet indsats mod spiritus- og narkokørsel.

Ved kontrollerne i den forløbne uge blev der gennemført 124 spiritus- og narkokontroller og standset 4.098 køretøjer. Nedenfor ses det totale antal sigtelser i den forløbne uge:

178 blev sigtet for at have kørt i spirituspåvirket tilstand,
6 blev sigtet for kørsel med narkotika eller medicin i blodet.

Selvom det til en vis grad er lykkedes at ændre befolkningens holdning til spirituskørsel, viser tallene, at der fortsat er nogle, der kører i påvirket tilstand.

Det underbygges af, at der i den forløbne uge skete 27 færdselsuheld, hvor føreren var påvirket af enten alkohol, narkotika eller medicin. Det betyder, at der fortsat er behov for, at politiet udfører spiritus- og narkotikakontrollerne.

Trafiksikkerheden på de danske veje øges, hvis man ikke sætter sig bag rettet, når man har drukket for meget. Derfor er det en god idé at lade være med at drikke, hvis man skal køre hjem efter et af sommerens mange sociale arrangementer. Alternativt kan man tage en taxa hjem efter festlige sammenkomster.

Udover forseelser forbundet med kørsel i påvirket tilstand, blev der bl.a. konstateret følgende under sidste uges kontrol:

  • 118 kørte uden sikkerhedssele
  • 99 blev standset mens de talte i mobiltelefon
  • 41 kørte uden at have erhvervet førerret

Læs mere om spirituskørsel hos Sikker Trafik: http://bit.ly/1IxgKan

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk