Stor politiaktion om formodet live-streaming

Politi og retten:

Politiet gennemfører stor aktion om formodet live-streaming af seksuelt misbrug af børn

NC3 har fra en udenlandsk politimyndighed modtaget en række oplysninger om muligt seksuelt misbrug af børn. Ifølge de modtagne oplysninger skulle en række mistænkte have siddet bag en computer i Danmark, hvor de angiveligt har bestilt og betalt for live-streaming af seksuelt misbrug af børn i Filippinerne.

Oplysningerne blev indledningsvis bearbejdet i NC3, hvorefter en række af landets politikredse i dag har slået til mod flere adresser rundt omkring i Danmark. Der er således foretaget anholdelse af 10 personer i seks politikredse; Københavns Politi, Københavns Vestegns Politi, Nordsjællands Politi, Midt- og Vestsjællands Politi, Østjyllands Politi og Midt- og Vestjyllands Politi. Politiet har foretaget ransagning af de pågældendes bopæle, og omkring 100 forskellige it-koster skal nu datasikres og analyseres nærmere. Det er endnu uvist, hvorvidt der vil ske fremstilling i retten af en eller flere af de anholdte med påstand om varetægtsfængsling.

Betaling for misbruget formodes at være foretaget via diverse betalingstjenester, og det er undersøgelser af en række pengetransaktioner, som har ført til dagens ransagninger. Der har til dato kun været et fortilfælde i Danmark, hvor en gerningsmand blev idømt tre og et halvt års fængsel for i flere tilfælde at have dirigeret og betalt for seksuelle overgreb mod børn i Filippinerne.

”Online seksuelle overgreb mod børn er en afskyelig kriminalitetsform, som vi desværre har set vokse de senere år. Operationen var utrolig vellykket, men det er endnu for tidligt at sige noget om resultatet af ransagningerne. Der er beslaglagt en del computerudstyr, og først når der er foretaget en nærmere analyse af udstyret, kan vi udtale os om omfanget i de aktuelle sager”, siger politikommissær Flemming Kjærside fra NC3.

Selvom det endnu er for tidligt at sige noget mere præcist om resultatet af dagens aktion, så viser det tætte samarbejde mellem NC3, udenlandske politimyndigheder og politikredsene sig endnu en gang at være effektfuldt i bekæmpelsen af seksuelt misbrug mod børn.

”Aktionen viser, at det internationale politisamarbejde fungerer. Man kan ikke sidde og gemme sig hjemme bag skærmen og tro, at man kan undgå at blive stillet til ansvar for de overgreb, man er skyld i”, siger Flemming Kjærside.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
17. januar 2019, 15:00
Det er nu muligt at få kostvejledning hos klinisk diætist Siw Dalgaard, som har åbnet klinikken proaktiv diætist i Slotsgade i samarbejde med Fit&Sund og Fysioterapeuterne.
17. januar 2019, 10:00
SET /Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter har pr. 1. marts 2019 ansat Lars Fjalland som direktør.
17. januar 2019, 08:00
Vil du høre mere om, hvad pseudoarbejde er, og hvordan vi slipper af med det?
18. januar 2019, 08:00
Mads Madsen VVS Engros A/S i Roslev nordvest for Skive har lanceret en webbutik, som giver kunderne en tidsmæssig besparelse på omkring 80% af en gennemsnitlig bestilling.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring