Stor politiaktion om formodet live-streaming

Politi og retten:

Politiet gennemfører stor aktion om formodet live-streaming af seksuelt misbrug af børn

NC3 har fra en udenlandsk politimyndighed modtaget en række oplysninger om muligt seksuelt misbrug af børn. Ifølge de modtagne oplysninger skulle en række mistænkte have siddet bag en computer i Danmark, hvor de angiveligt har bestilt og betalt for live-streaming af seksuelt misbrug af børn i Filippinerne.

Oplysningerne blev indledningsvis bearbejdet i NC3, hvorefter en række af landets politikredse i dag har slået til mod flere adresser rundt omkring i Danmark. Der er således foretaget anholdelse af 10 personer i seks politikredse; Københavns Politi, Københavns Vestegns Politi, Nordsjællands Politi, Midt- og Vestsjællands Politi, Østjyllands Politi og Midt- og Vestjyllands Politi. Politiet har foretaget ransagning af de pågældendes bopæle, og omkring 100 forskellige it-koster skal nu datasikres og analyseres nærmere. Det er endnu uvist, hvorvidt der vil ske fremstilling i retten af en eller flere af de anholdte med påstand om varetægtsfængsling.

Betaling for misbruget formodes at være foretaget via diverse betalingstjenester, og det er undersøgelser af en række pengetransaktioner, som har ført til dagens ransagninger. Der har til dato kun været et fortilfælde i Danmark, hvor en gerningsmand blev idømt tre og et halvt års fængsel for i flere tilfælde at have dirigeret og betalt for seksuelle overgreb mod børn i Filippinerne.

”Online seksuelle overgreb mod børn er en afskyelig kriminalitetsform, som vi desværre har set vokse de senere år. Operationen var utrolig vellykket, men det er endnu for tidligt at sige noget om resultatet af ransagningerne. Der er beslaglagt en del computerudstyr, og først når der er foretaget en nærmere analyse af udstyret, kan vi udtale os om omfanget i de aktuelle sager”, siger politikommissær Flemming Kjærside fra NC3.

Selvom det endnu er for tidligt at sige noget mere præcist om resultatet af dagens aktion, så viser det tætte samarbejde mellem NC3, udenlandske politimyndigheder og politikredsene sig endnu en gang at være effektfuldt i bekæmpelsen af seksuelt misbrug mod børn.

”Aktionen viser, at det internationale politisamarbejde fungerer. Man kan ikke sidde og gemme sig hjemme bag skærmen og tro, at man kan undgå at blive stillet til ansvar for de overgreb, man er skyld i”, siger Flemming Kjærside.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
24. september 2018, 08:00
Den 28. september fejrer Skive Musikskole 50 års jubilæum med masser af gratis eftermiddagskoncerter.
18. september 2018, 15:00
Mange på Skiveegnen kender Staarup Hovedgaard, der ligger få km øst for Skive.
20. september 2018, 09:00
En ny tilskudsordning skal hjælpe de små og sjældne arter med at komme nemmere rundt i landskabet.
21. september 2018, 14:00
SET / Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter og Skive Kommunes medlemskab af turismepartnerskabet Enjoy Limfjorden betyder, at...

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring