Bolig hvad betyder rentehoppet for dig

Bolig hvad betyder rentehoppet for dig
Foto: Spar Nord
Bolig hvad betyder rentehoppet for dig
Penge og økonomi:

Nåede du at få fingre i det populære 2 procents boliglån tidligere på året, så kan du glæde dig over at spare flere hundrede kroner hver måned sammenlignet med, hvad et tilsvarende lån koster i dag. Voldsomme rentestigninger betyder nemlig, at boliglån på 2 og 2,5 procent i rente i dag er afløst af et boliglån på 3 procent i rente.

De seneste uger har budt på de voldsomste rentestigninger på danske boliglån siden 2008. Det betyder, at de boliglån på 2 og 2,5 procent i fast rente, der var tonangivende og populære i februar, marts og april, i dag er afløst af et tilsvarende lån på 3 procent i rente.

I kroner og øre betyder det, at prisen for fast rente er steget cirka 300 kroner om måneden efter skat for hver million kroner, du skal låne.
- Rigtig mange boligejere valgte at springe på 2 procents lånet, da det var attraktivt i februar, marts og april, og de kan glæde sig over, at de formentlig er lykkedes med at låse renten fast på noget nær det laveste renteniveau nogensinde, siger chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm.
- Aktuelt tyder intet i hvert fald på, at vi kommer ned i det absurd lave renteniveau, vi havde tidligere på året. Men selv om det er blevet et procentpoint dyrere at have fast rente, så er det stadig særdeles billigt set i et historisk perspektiv, fortsætter han.

Vent med konvertering
De boligejere, der i dag har finansieret boligen i et 2 procents lån, har allerede nu mulighed for at konvertere lånet og dermed reducere restgælden. Men ifølge Martin Lundholm er det ikke nødvendigvis en god idé.
- Når vi regner omkostningerne til konvertering med, så er gevinsten ved at konvertere 2 procents lånet endnu for beskeden. Og med udsigten til, at renterne på de fastforrentede lån skal fortsætte med at stige i de kommende år, er der god grund til at beholde 2 procents lånet og glæde sig over at have sikret sig en rekordlav og fast rente, uddyber Martin Lundholm.

Korte renter upåvirket
Mens renten på de fastforrentede boliglån er steget, så er renten på de helt korte og variabelt forrentede boliglån som eksempelvis Totalkredits F-kort stort set uforandret.

- Renten på F-kort er godt forankret i Nationalbankens udlånsrente, der som udgangspunkt følger Den Europæiske Centralbank, og den forventes tidligst at forhøje renten i begyndelsen af 2017. Og det vel at mærke kun, hvis der på det tidspunkt har indfundet sig et bæredygtigt økonomisk opsving i Europa, forklarer Martin Lundholm.

Rentefesten for boligejere med F-kort-lån ser dermed ud til at fortsætte et par år endnu, men når først de korte renter også begynder at stige, vil renten på de fastforrentede boliglån højst sandsynligvis været steget endnu mere.
- Boligejere med korte og variabelt forrentede lån gør derfor klogt i at handle beslutsomt, hvis de overvejer at sikre renten med et fastforrentet lån, opfordrer Martin Lundholm afsluttende.
 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
17. september 2019, 09:00
Falengreen A/S tilbagekalder First Price Ice Tea med Ferskensmag 5x250ml., da der er konstateret vækst af mug/skimmel i dele af partiet.
17. september 2019, 15:00
Den 1. oktober starter gruppeforløb for voksne med symptomer på angst og/eller depression.
16. september 2019, 10:15
En andenpræmie i Eurojackpot og fire vindere i Lotto gav fem nye millionærer i weekenden.
16. september 2019, 15:40
Der etableres omkørsel ad Bjørnevej – Væselvej og Oddervej.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring