Tre forskønnelsesprojekter i Skive Bykerne

NYHEDER:

Skive Kommune påbegynder i den kommende tid tre områdefornyelsesprojekter i Skive Bykerne. Projekterne indgår i det områdefornyelsesprogram, som blev udarbejdet i samarbejde med borgerne i midtbyen i 2013.

Renoveringen af Theaterpladsen, som snart kan afsluttes, er også en
del af dette områdefornyelsesprogram.

Aakjær Torv
Om ca. en uge igangsættes renoveringen af Aakjær Torv. Aakjær Torv fungerer dels som en del af skolegården for Aakjærskolen, dels som et lege- og opholdsrum for borgerne i lokalområdet. Pladsen trænger imidlertid til et betydeligt løft og vil tilført et helt nyt udtryk med former og farver der indbyder til leg, nye træer og beplantning og bænke. Ønsket er at skabe et byrum, der appellerer til leg for skolens elever og byens børn og ikke mindst skabe et inviterende opholdsrum for alle, der måtte have lyst til et hvil og nyde gadens liv i fornyede, begrønnede rammer.

Toldstrupparken
I starten af maj påbegyndes renovering af Toldstrupparken. Toldstrupparken krydses dagligt at rigtigt mange borgere; den vil derfor få et bedre og forskønnet stiforløb gennem parken og ned til gågaden. Med Musikskolen som ny nabo er det oplagt at forskønne rammerne og lægge op til et samspil mellem den lille park og musikskolen.
Der vil blive bedre mulighed for at sidde og nyde atmosfæren, der vil blive opført en lille scene, som kan danne udgangspunkt for både musik og leg. Ikke mindst vil parken få ny begrønning, som taler til sanserne året rundt.

Indretningen af parken er sket under hensyntagen til de store gamle træer midt i parken, som ønskes bevaret, ligesom man har ønsket at respektere, at stedet også har status af at være en mindepark.

Toldstien
Som sidste led i renoveringen vil den gamle Toldsti fra 1700-tallet få nyt liv. Stiens forløb gennem bykernen vil blive fremhævet og historien fortalt, mens man bevæger sig på stien.

Områdefornyelsesprojekterne er udformet i samarbejdet med LabLand Landskabsarkitekter og en borgergruppe har været inddraget i planlægningsprocessen.

Renoveringen udføres af Salling Entreprenørfirma. Renoveringen forventes afsluttet hen i efteråret og vil blive markeret med en indvielse.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk