Tilskud til sammenhængende arealer i udvalgte Natura 2000 områder

Foto: Skive Kommune
NYHEDER:

En nypløjet mark kan være en uoverskuelig forhindring for et firben, en sommerfugl eller en orkidé. Men nu har du, som lodsejer i et af de udvalgte Natura 2000 områder, mulighed for at få tilskud til at hjælpe de sjældne arter. 

Miljøstyrelsen åbnede 17. september for, at man kan søge tilskud til at skabe sammenhæng mellem nabo-naturområder, der er adskilt af landbrugsjord i intensiv drift. 

Ordningen gælder inden for 54 udvalgte Natura 2000-områder på landsplan, hvor opsplitningen af naturen er udpeget som et særligt problem. Fem af områderne ligger delvist i Skive Kommune. Du kan se områderne på kortet herunder, hvor de er markeret med blåt.

Mark forvandles til eng
Tilskuddet gives som kompensation for produktionstab til landmænd, der lader intensivt dyrket jord udvikle sig til grønne korridorer. Det kan være i form af enge med urter og græs, som drives med høslæt eller afgræsning med køer eller får.

Der er i alt reserveret 10 mio. kroner til uddeling i 2018. Det rækker til at tage cirka 200 hektar dyrket landbrugsjord ud af intensiv drift. Der er i år fokus på at skabe forbindelser mellem naturtyperne rigkær, overdrev og kildevæld, fordi det er natur med særlig stor biodiversitet.

Tilskud til sammenhængende natur skal søges inden 29. oktober 2018.

På Miljøstyrelsens hjemmeside kan du læse mere om ordningen. Det er også her, du kan se, hvordan du kan søge tilskuddet.

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk