Thisted, Morsø, Skive og Herning Kommuner danner komité for udvidelse af A26/34

NYHEDER:

Et ”Danmark i balance” kræver en velfungerende trafikal infrastruktur.

Strækningen fra Hanstholm via Mors og Skive til Herning er et af landets vigtige vejhængsler, og en fælles, koordineret indsats fra Thisted, Morsø, Skive og Herning kommuner skal nu virkeliggøre et mangeårigt ønske om at styrke infrastrukturen til gavn for alle involverede. Målet er en opgradering med en 2+1 forbindelse - en optimal løsning, som kan kobles på det eksisterende motorvejsnet ved Herning. 

Borgmester Hans Ejner Bertelsen, Morsø Kommune
”Det er efterhånden 40 år siden, de sidste statslige investeringer i trafikal infrastruktur fandt sted i vores del af landet. Siden da er trafikmængden steget markant. Det er afgørende vigtigt for et Danmark i bedre balance og for den fremtidige samfunds- og erhvervsudvikling, at det trafikale hængsel fra Hanstholm til Herning fremtidssikres og kobles på motorvejsnettet.”

Kamp om investeringer kræver større indsats
Der er hård konkurrence om at tiltrække statslige investeringer til infrastrukturprojekter i hele landet.

Med det nye samarbejde er der etableret en politisk styregruppe og et egentligt sekretariat hos Morsø Erhvervsråd. Efterfølgende etableres en Komité med erhvervsliv, organisationer og politikere som medlemmer.

Borgmester Ulla Vestergaard, Thisted Kommune
”Det ligger os meget på sinde, at vores nye initiativ bliver et fælles anliggende på tværs af kommuner og på tværs af interessenter. Derfor vil alle med interesse i projektet blive inviteret ind. Trafikal infrastruktur er den vigtigste rammebetingelse for den fremtidige udvikling. Det viser alle analyser. Erhvervslivet har i mange år udpeget netop dét område som det vigtigste. Det kvitterer vi nu for ved at investere i vor egen fremtid med en kraftig opgradering af indsatsen.”

Trafikal infrastruktur vigtig for væksten
Erhvervslivets konklusion er entydig. Den trafikale infrastruktur har stor indflydelse på, om væksten hæmmes eller fremmes, og om virksomhederne klarer sig godt. I de kommende år er arbejdskraftens mobilitet og hurtig transport af varer de centrale emner.

Borgmester Peder Chr. Kirkegaard, Skive Kommune
”Selv få minutters forskel i en leverance kan have stor betydning for konkurrenceevnen. Specielt for virksomheder i Thisted, Mors, Skive og den del af Herning Kommuner, hvor infrastrukturen trænger til en forbedring. Vi gør nu en ekstra indsats, som også vil involvere vore lokalt valgte MF’ere. Beslutninger om investeringer i infrastruktur træffes som bekendt på Christiansborg.”

1. Viceborgmester Anne Mette Bang Rasmussen, Herning Kommune.
”I Herning Kommune er vi kommet langt med forbedringer af den trafikale infrastruktur. De sidste små strækninger på det eksisterende motorvejsnet rundt om Herning skal færdiggøres og en videreførsel af motorvejen sydpå til Billund og Lunderskov samt forbindelsen til Ringkøbing kræver også vores prioritering. Men det ændrer ikke på, at vi anerkender behovet for hængslet Hanstholm til Herning. Derfor er vi med i den fælles indsats.”

Erhvervslivets og organisationernes opbakning i de 4 kommuner står højt på ønskesedlen.

Allerede inden sommerferien søges inspiration og forslag til projektets kommende navn.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
20. marts 2019, 12:00
Mandag den 18. marts kunne Kære Børn i Skive løfte sløret for en nyhed de havde glædet sig til at dele.
22. marts 2019, 10:00
Bønnelykken A/S tilbagekalder Meal Quick Basis Grønt Blomkålssalat. Produktet indeholder gluten, mælk og soja, som ikke er deklareret.
21. marts 2019, 16:00
2018 blev endnu et år med overskud på den ordinære drift i Skive Kommune. Overskuddet er primært blevet brugt til at investere i anlæg og til at nedbringe kommunens gæld.
22. marts 2019, 10:00
Forventes at ankomme til Skive Havn søndag middag den 24. marts, sejlende under hollandsk flag.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring