Skivemødet: Et Danmark i Balance

Foto: Thomas Køser, Skive Kommune
NYHEDER:

Alle kan deltage, når Skivemødet: Et Danmark i Balance fra den 2. til den 4. maj 2019 samler kulturfolk, mediefolk, politikere, erhvervsfolk og landets borgere for at stille skarpt på livet uden for de store danske byer. Blandt andre Knud Romer, Ane Cortzen og Kristian Thulesen Dahl indtager Skiveegnen i almindelighed og 1800-tallets store danske forfatter Jeppe Aakjærs kunstnerhjem Jenle i særdeleshed, når Skivemødet: Et Danmark i Balance 2019 løber af stablen for anden gang.

Under Skivemødet bliver Skiveegnen transformeret til et forum for livlig debat og inspirerende samtaler, når blandt andre Knud Romer, Ane Cortzen, Kristian Thulesen Dahl, Lisbeth Knudsen, Mogens Jensen og Inger Støjberg taler om livet uden for de store byer i Danmark. Samtalerne bliver styret af de to moderatorer Christian Have og Helle Solvang.

Det er det naturskønne område omkring den folkekære forfatter Jeppe Aakjærs gamle kunstnerhjem Jenle, der danner ramme for samtalerne. Allerede i starten 1900-tallet samlede han borgere, fremtrædende politikere og kulturfolk til en årlig folkefest om samfundets mulige udvikling og afvikling på Jenle. I Jeppes Aakjærs ånd sætter Skivemødet i år fokus på syv højaktuelle emner, der både kan være med til at udvikle og afvikle det samfund, vi kender i dag. Omdrejningspunkterne for Skivemødet 2019 bliver `Grøn omstilling´, `Decentralisering af uddannelsessystemet´, `FN’s 17 Verdensmål´, `Infrastruktur´, `Kreativitet & iværksætteri´, `Mediernes rolle i udviklingen af et Danmark i balance´ og `Finansiering´.

Oplev livet udenfor
Skiveegnen strækker sig fra Fur i nord til Skive i syd og fra Ørslevkloster i øst og Spøttrup i vest. Egnen er knap 700 kvadratkilometer og placeret ved Limfjorden. Sammen med fjordens unikke natur fletter fortid sig sammen med nutid og fremtid. Udover at være kendt for at huse 1800-tallets store forfatter Jeppe Aakjær, har Skiveegnen i nyere tid nemlig fostret musikalske talenter som Mads Langer, Duné og Carpark North.

Under Skivemødet bliver de interessante samtaler på Jenle suppleret af samtaler på Posthustorvet i Skive samt 150-året for Skive Havn. Posthustorvet samler egnens erhvervs – og foreningsliv til samtaler om de unikke muligheder, der er uden for de store byer, mens Skive Havn inviterer til blandt andet jazz, dukketeater, krabbefangst, sejlture og meget mere.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
16. maj 2019, 11:00
Fra torsdag den 23. maj til lørdag den 25. maj afholder Roslev byfest. Det bliver tre dage fyldt med aktiviteter for hele familien.
2. maj 2019, 15:00
I forbindelse med Open by Night i Skive, fredag den 3. maj, kan du opleve kunstner-kister hos Boudigaard Begravelse.
13. maj 2019, 09:00
Fredag den 17. maj, klokken 15.00, afholdes der koncert i Durup Anlæg.
16. maj 2019, 09:00
Søndag den 19. maj, fra klokken 10.00-16.00, åbner Hjerl Hede dørene til Biernes Dag.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring