Skibonitter har det godt i Tyrkiet og har ikke bemærket kupforsøg

Privatfoto: Troels Kristensen
NYHEDER:

Der har fredag aften været kupforsøg i Tyrkiet, i den forbindelse har der været mange meldinger om hvad der sker. Vi har haft fat i to Skibonitter, der er i ferieparadiset Alayna, og de har det godt:

Der var fredag aften meldinger om at der ikke var adgang til de sociale medier i Tyrkiet, trods dette kom der flere statusopdateringer om at der var hul igennem.
Troels Kristensen fra Skive skrev på Facebook: ”Jeg vil blot informere jer om at vi er ok. Søren og Kristine ligger og sover. Jeg følger nyhederne. Men her i Alanya spiller musikken stadig på diskoteker. Vi har ikke bemærket noget. Så håber på det bedste. Vi skal flyve retur til DK i morgen 18.30 lokal tid. 17.30 dansk tid.

Knud Bjerre der i sommerperioden bor i Alanya, hvor han driver et diskotek oplyser til Skive-her: #Star Tour har aflyst 5 fly her til morgen og SAS har aflyst 3 fly. En klar overreaktion når det er fly til ferieområderne.

Det er kun Istanbul og Ankara der har mærket til kupforsøget. Havde vi været uden internet, så ville vi slet ikke have registreret at der var noget i gang. Som jeg forstår det, er kupforsøget afværget og alt er på vej til at blive normalt i de to storbyer."

Knud fortæller endvidere: "Men rigtig træls, at det er en fredag dette sker, for det kommer til at gå ud over rigtig mange feriegæster. UM fraråder ikke rejser til Tyrkiet. De fraråder alle unødvendige rejser. Der er forskel, og i min optik er ferie nødvendig siger han med et smil."

Udenrigsministeriet Borgerservice har opdateret rejsevejledningen til Tyrkiet

Udenrigsministeriet har efter et møde i den Internationale Operative Stab den 16. juli 2016 ændret rejsevejledningen for Tyrkiet, således at alle ikke-nødvendige rejser indtil videre frarådes.

Ændringen sker som følge af udviklingen i Tyrkiet, hvor der er uklarhed om sikkerhedssituationen som følge af et forsøg på militærkup.

Ifølge de foreliggende oplysninger er situationen i de store byer anspændt, mens situationen på turiststederne på sydkysten er relativ rolig.

Danskere i Tyrkiet anbefales at hjemrejse som planlagt.

Danskere anbefales at holde sig i tæt kontakt med sit rejseselskab og de kommercielle flyselskaber vedr. udrejsemulighederne, idet lokale omstændigheder vil kunne have indflydelse på, hvornår der kan flyves ud af landet.

Danskere i Tyrkiet opfordres til at følge med i nyhederne og kontakte pårørende i Danmark per sms/mail

Navnlig i de større byer bør man indtil videre fortsat om muligt holdes sig på sit hotel eller i sin bolig, samt undgå større forsamlinger.

Hvis der er behov for hjælp, kan Udenrigsministeriets Borgerservice kontaktes på +45 3392 1112

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk