Skandinavisk biogaskonference trak over 500 til Skive

Foto: TR Consult
NYHEDER:

Den 8. og 9. november var Skive vært for en stor skandinavisk konference om biogas. I den forbindelse lykkedes det at samle flere end 500 deltagere og udstillere.

Det var stolte arrangører fra Energibyen Skive, der efter mange måneders intens planlægning, endelig kunne slå dørene op til skandinavisk biogaskonference i Kulturcenter Limfjord.

Den officielle velkomst blev indledt af Skive Kommunes fungerende borgmester Preben Andersen (DF). Han kunne berette om mange tiltag indenfor biogas i kommunen, herunder 54 kommunale køretøjer på biogas, 2 biogastankstationer og det stort anlagt Greenlab Skive, som for nylig har fået en norsk investering på 100 mio. kr. ’Vi er gode i dag. Men vi skal spille os i Champions League indenfor biogas. Og det skal vi, fordi vi kan og fordi vi vil’, udtalte han og understregede, at Skive Kommunes satsen på biogas rummer et stort potentiale med investeringer i milliardklassen og mange nye arbejdspladser.

Velkomstseancen blev fortsat af svenske Anders Mathiasson, der er formand for European Biogas Association. Han fremhævede Danmark som et af de lande, der var godt med i udnyttelsen af biogas.

Efter den officielle åbning var dagen opdelt i en række spor med forskellige oplægsholdere. Emnerne var blandt andet ’biogas som forretning’, ’fremtidens biomasse’ og ’hvordan når vi vores energimål i 2030?’. Sidstnævnte spørgsmål blev taget op af direktøren for miljøtænketanken Concito, Christian Ibsen. Og han var mildest talt ikke imponeret over tempoet i den grønne omstilling. Han afsluttede konferencens første dag med en kraftig opfordring til alle om at tænke længere frem end blot 2030 og i stedet begynde at handle ud fra målsætningen om at begrænse den globale temperaturstigning til 2 grader inden år 2100.

Med denne opfordring var konferencen dog langt frem slut, idet der den 9. november gennemførtes studieture om formiddagen, mens der blev åbnet en større udstilling om Greenlab om eftermiddagen.

Baggrundsinformation
Biogas2020 er et skandinavisk biogasprojekt, der handler om at styrke samarbejdet omkring udnyttelsen af biogas. Selve konferencen er et led i dette samarbejde. Skive Kommune er via Energibyen Skive en aktiv del af projektet.

Interesserede kan finde flere oplysninger på projektets hjemmeside: https://www.biogas2020.se

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
24. september 2018, 08:00
Den 28. september fejrer Skive Musikskole 50 års jubilæum med masser af gratis eftermiddagskoncerter.
18. september 2018, 15:00
Mange på Skiveegnen kender Staarup Hovedgaard, der ligger få km øst for Skive.
21. september 2018, 16:00
Samlet indsats med fælles sekretariat og involvering af alle interessenter skal koble kommunerne på det jyske motorvejsnet.
17. september 2018, 10:00
Søndag den 23. september afholdes Fursund-løbet, som er en unik mulighed for at opleve den flotte natur i Nordsalling.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring