Skandinavisk biogaskonference trak over 500 til Skive

Foto: TR Consult
NYHEDER:

Den 8. og 9. november var Skive vært for en stor skandinavisk konference om biogas. I den forbindelse lykkedes det at samle flere end 500 deltagere og udstillere.

Det var stolte arrangører fra Energibyen Skive, der efter mange måneders intens planlægning, endelig kunne slå dørene op til skandinavisk biogaskonference i Kulturcenter Limfjord.

Den officielle velkomst blev indledt af Skive Kommunes fungerende borgmester Preben Andersen (DF). Han kunne berette om mange tiltag indenfor biogas i kommunen, herunder 54 kommunale køretøjer på biogas, 2 biogastankstationer og det stort anlagt Greenlab Skive, som for nylig har fået en norsk investering på 100 mio. kr. ’Vi er gode i dag. Men vi skal spille os i Champions League indenfor biogas. Og det skal vi, fordi vi kan og fordi vi vil’, udtalte han og understregede, at Skive Kommunes satsen på biogas rummer et stort potentiale med investeringer i milliardklassen og mange nye arbejdspladser.

Velkomstseancen blev fortsat af svenske Anders Mathiasson, der er formand for European Biogas Association. Han fremhævede Danmark som et af de lande, der var godt med i udnyttelsen af biogas.

Efter den officielle åbning var dagen opdelt i en række spor med forskellige oplægsholdere. Emnerne var blandt andet ’biogas som forretning’, ’fremtidens biomasse’ og ’hvordan når vi vores energimål i 2030?’. Sidstnævnte spørgsmål blev taget op af direktøren for miljøtænketanken Concito, Christian Ibsen. Og han var mildest talt ikke imponeret over tempoet i den grønne omstilling. Han afsluttede konferencens første dag med en kraftig opfordring til alle om at tænke længere frem end blot 2030 og i stedet begynde at handle ud fra målsætningen om at begrænse den globale temperaturstigning til 2 grader inden år 2100.

Med denne opfordring var konferencen dog langt frem slut, idet der den 9. november gennemførtes studieture om formiddagen, mens der blev åbnet en større udstilling om Greenlab om eftermiddagen.

Baggrundsinformation
Biogas2020 er et skandinavisk biogasprojekt, der handler om at styrke samarbejdet omkring udnyttelsen af biogas. Selve konferencen er et led i dette samarbejde. Skive Kommune er via Energibyen Skive en aktiv del af projektet.

Interesserede kan finde flere oplysninger på projektets hjemmeside: https://www.biogas2020.se

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
17. november 2017, 13:00
Traditionen tro, afholdes der mange julemarkeder på Skiveegnen. Se listen over julemarkeder her.
22. november 2017, 12:00
Skive IK er nået til enighed med klubbens 21-årige forsvarsspiller Magnus Riisgaard Jensen, som har underskrevet en kontrakt frem til sommeren 2019.
22. november 2017, 10:15
Scandic Food A/S tilbagekalder Bearnaise Sauce i glas, da der er konstateret vækst af mælkesyrebakterier og dermed risiko for uønsket luftudvikling (bombage) i produktet.
10. november 2017, 12:30
Den lokale forfatter Ry Kristensen kunne i går, den 9. november, ikke få armene ned, da det blev offentliggjort, at 5. klasse eleverne i Ringkøbing-Skjern Kommune foretrak hans bog.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring