Grønt lys til attraktive byggegrunde på Fjordbjerg Ager

Foto: Skive Kommune
NYHEDER:

Efter to års venten har staten endelig godkendt Skive Kommunes ønske om at udstykke nye attraktive byggegrunde nordøst for Fjordbjerg Ager i Dommerby.

"Vi har siden 2015 arbejdet på at få lov til at lave byggegrunde ved Fjordbjerg Ager, så vi er glade for endelig at have fået det godkendt, så vi kan komme i gang med planlægningen", siger Lars Peter Salhøj, Plan og Supportchef i Skive Kommunes Teknik, Miljø og Udvikling.

Politisk har der længe været et ønske om at udstykke nye attraktivt beliggende byggegrunde ved Fjordbjerg Ager. Fjordbjerg Ager ligger i den såkaldte kystnærhedszone, som indtil moderniseringen af Planloven i 2017 udelukkede ny byudvikling her. Med den nye Planlov fik Skive Kommune mulighed for at kunne søge Erhvervsministeriet om lov til at udstykke nye byggegrunde ved Fjordbjerg Ager. Ansøgningen er netop – efter 2 års sagsbehandlingstid – blevet imødekommet af staten, og Skive Kommune går nu i gang med planlægningen af området.

Områderne ved Fjordbjerg Ager, som Skive Kommune nu har fået lov at lave planlægning af, er i dag landbrugsjord og ejes af landmænd. Hvis det er kommunen, der skal realisere en byggemodning, skal jorden købes af de nuværende ejere. Lykkes det, vil Skive Kommune om et par år kunne tilbyde nogle yderst attraktive byggegrunde.

"Der er en rigtig flot udsigt fra Fjordbjerg Ager, både til fjorden og ådalen, og der kan blive nogle meget velbeliggende og naturnære byggegrunde", siger Lars Peter Salhøj. 

Fjordbjerg Ager ligger i retningen mod større byer som fx Viborg, og det gør, at der forventes efterspørgsel på byggegrunde den vej ud af Skive.

I samme ansøgningsrunde er også et lille stykke ved Viborgvej 77-81, hvor der tidligere lå der en blomsterhandel, blevet godkendt til nyt boligområde. Her er der tale om et privat projekt, som har ligget stille siden 2015, men hvor planlægningen endelig er gået i gang igen.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
1. november 2019, 08:00
Traditionen tro, afholdes der mange julemarkeder på Skiveegnen. Se listen over julemarkeder her.
18. november 2019, 09:00
Kom og vær med når byens smukke juletræ skal tændes på Rådhustorvet, den 22. november klokken 16.30.
18. november 2019, 11:00
Torsdag den 21. november fra klokken 19.00 - 20.30, afholder Skive Y´s Men´s loppemarked i Spildophallen.
18. november 2019, 13:00
To vilde dage er netop overstået i det gamle elværk, hvor Skive Erhvervs- og turistcenter har til huse.

Find virksomhed
Søg her
Dynamic-it
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring