Forsøgsfiskeri i Skive Å viste ikke tegn på marmorkrebs

Man fandt udelukkende signalkrebs i Skive Å
Foto: Skive Kommune
Man fandt udelukkende signalkrebs i Skive Å
NYHEDER:

I slutningen af januar 2019 blev der angiveligt fanget 2 marmorkrebs i Skive Å på strækningen gennem Skive by. En af krebsene blev indleveret til AQUA Akvarium & Dyrepark i Silkeborg, og her verificeret som marmorkrebs.

Da marmorkrebsen er meget hårdfør og selvbefrugtende, frygtes det, at arten kan fortrænge den hjemmehørende europæiske flodkrebs. Marmorkrebsen er desuden bærer af sygdommen krebsepest som den ikke selv kan dø af.

Marmorkrebsen er omfattet af EU-forordningen for invasive arter, og den er ikke hidtil registreret i naturen i Danmark. Dette forpligtiger Danmark til at undersøge, om der er tale om enkelte individer eller en bestand. På den baggrund har Miljøstyrelsen i samarbejde med Skive Kommune udført forsøgsfiskeri efter marmorkrebs krebsetejner i foråret 2019.

Der blev i forbindelse med forsøgsfiskeriet ikke fanget nogle eksemplarer af marmorkrebsen. Der blev kun fanget signalkrebs, der ligesom marmorkrebsen er en uønsket art i den danske natur. Det er dog kendt, at der er store forekomster af signalkrebsen i Skive Ås vandløbssystem – herunder Karup Å som er den øvre del af vandløbet. Den hjemmehørende flodkrebs var ikke en del af fangsten.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
20. september 2019, 09:00
Tjek batterierne i lommelygten og sæt en brik i kalenderen den 4. oktober kl. 19-22. Her fylder Børnekulturnatten nemlig Skives mørklagte gader, torve og bygninger.
10. september 2019, 10:00
Søndag den 15. september 2019 er der Åbent Landbrug, hvor cirka 100.000 danskere hvert år får masser af frisk luft.
19. september 2019, 15:40
Torsdag den 26. september 2019 kl. 17:00 afholdes der borgermøde om planerne og projektet for vindmøller og solceller ved GreenLab Skive.
18. september 2019, 13:00
Veje spærret på grund af kloakarbejde.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring