Forsøgsfiskeri i Skive Å viste ikke tegn på marmorkrebs

NYHEDER:

I slutningen af januar 2019 blev der angiveligt fanget 2 marmorkrebs i Skive Å på strækningen gennem Skive by. En af krebsene blev indleveret til AQUA Akvarium & Dyrepark i Silkeborg, og her verificeret som marmorkrebs.

Da marmorkrebsen er meget hårdfør og selvbefrugtende, frygtes det, at arten kan fortrænge den hjemmehørende europæiske flodkrebs. Marmorkrebsen er desuden bærer af sygdommen krebsepest som den ikke selv kan dø af.

Marmorkrebsen er omfattet af EU-forordningen for invasive arter, og den er ikke hidtil registreret i naturen i Danmark. Dette forpligtiger Danmark til at undersøge, om der er tale om enkelte individer eller en bestand. På den baggrund har Miljøstyrelsen i samarbejde med Skive Kommune udført forsøgsfiskeri efter marmorkrebs krebsetejner i foråret 2019.

Der blev i forbindelse med forsøgsfiskeriet ikke fanget nogle eksemplarer af marmorkrebsen. Der blev kun fanget signalkrebs, der ligesom marmorkrebsen er en uønsket art i den danske natur. Det er dog kendt, at der er store forekomster af signalkrebsen i Skive Ås vandløbssystem – herunder Karup Å som er den øvre del af vandløbet. Den hjemmehørende flodkrebs var ikke en del af fangsten.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk