En øjenvidneberetning fra ´Det Vilde Vesten´ i Durup

Foto: TR Consult
NYHEDER:

Denne øjenvidneberetning indeholder både en borgmester med en skarpsleben saks, en velforsynet bod med 6-løbere og en flok kampberedte cowboys og indianere.

På Durup Skole havde man hele ugen arbejdet med temaet ’Det Vilde Vesten’. Og det hele kulminerede torsdag aften, hvor skolen som vanligt var fyldt til bristepunktet af børn og deres voksne, der bakkede op.

Inden det hele gik løs i en tætpakket atmosfære med lange køer til barer og boder, blev skolens nye legepladser behørigt indviet af borgmester Peder Christian Kirkegaard. Han fik overbragt den skarpslebne saks af 2 cowboys, som efter sigende var elevrådsfolk, når de ikke jagtede guld og indianere.    

Med det røde bånd klippet over, kunne ’Det Vilde Vesten’ lade sig udspille på Durup Skole, hvor man blandt andet kunne købe 6-løbere, som børnene selv havde lavet. Og således gik det til, at der var stor risiko for at blive holdt op og tilmed beskudt lige fra aftenens begyndelse.

Deres udsendte reporter er barn af 1968 og derfor vokset op med de store westernhelte John Wayne og Clint Eastwood. Det var dog ikke disse navne, der dukkede op i løbet af aftenen, men derimod ’The Sundance Kid’, som optrådte i det traditionsrige skuespil, der blev opført af elever på tværs af flere årgange.

’The Sundance Kid’ endte med at blive knockoutet af en sej nybyggerpige, der anvendte en tung kasserolle til formålet. Og dermed slap han altså heller ikke i Durup væk med guldet.

Ingen ’Vild Vest’ uden en efterlysning og en god bladsmører.

Efterlysningen lød på ’Odgaard, wanted dead or alive’. Dusøren var 10.000 US-dollars. Odgaard overlevede dog aftenen uden at rende ind i en dusørjæger.

Bladsmøreren var en flok friske skribenter, som i ’Skolebladet’ både dokumenterede ugens begivenheder op til den store fest og desuden havde fundet plads i bladet til en reportage fra ’down-town Durup’, nemlig fra Center Salling på torvet.

Der var så vidt vides ingen whisky til at slukke tørsten med i ’Det Vilde Vesten’ i Durup. Til gengæld var der spandevis af kaffe og bajlevis af læskedrik. Og til de sultne var der mange spændende retter. Men om der var cowboys i Chili con Cowboys, indianer i Indianersuppen eller klapperslange på Klapperslange Pizzaen, melder beretningen ikke noget om.

’Det Vilde Vesten’ i Durup varede fra klokken 18 og lige indtil det var blevet sengetid for de mange seje cowboys og indianere.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
23. august 2019, 09:00
For et halvt år siden lancerede DAT et nyt tilbud til studerende og seniorer. Hen over sommeren har 9% flere studerende og 32% flere seniorer rejst på ruten mellem Midtjylland og København.
19. august 2019, 11:00
Fra torsdag, den 22. august, til lørdag, den 24. august, er der byfest i Søby-Højslev. Det bliver tre dage med fart på og masser af aktiviteter.
23. august 2019, 09:00
Coop Danmark tilbagekalder Coop Hamburgerryg pga. enkelte pakninger med gule pletter.
14. august 2019, 11:00
Hank op i kollegaen, tag din gamle klassekammerat under armen og kom på Elværksgrunden den 23. august til en omgang god musik og konkurrenceprægede aktiviteter.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring