Ny museumschef til Museum Salling

Foto: Skive Kommune
Navnenyt:

Da stillingen som museumschef blev slået op i september, stod 35 ansøgere klar til at overtage roret ved Museum Salling.

Imidlertid var der én ansøger, som i den grad overbeviste ansættelsesudvalget om, at han kan føre den komplekse organisation videre mod fremtiden: 40-årige Per Lunde Lauridsen.

- Museum Salling og Skive Kommune rummer mange spændende historier og attraktive oplevelser, påpeger Per Lunde Lauridsen bl.a. om sin motivation for at søge stillingen.


Hjerte for kulturarv
Hos Kultur & Fritid ved Skive Kommune er man ikke i tvivl om, at Per Lunde Lauridsen er den rette til jobbet. Ikke blot banker hans hjerte for kulturarv og for museets brede vifte af fagligheder – han har også en gedigen ballast med sig bl.a. i form af en diplomuddannelse i Ledelse, en kandidatgrad i historie og forhistorisk arkæologi, samt utallige projekter, publikationer, foredrag og engagementer på CV’et:

- Med Per Lunde Lauridsen får Museum Salling en erfaren og visionær leder, som dels vil fokusere på at sikre balancen mellem museets stærke, faglige forankring, og dels at videreudvikle oplevelserne og fællesskaberne omkring museets besøgssteder, siger Kent Sørensen, kultur- og fritidschef i Skive Kommune.


En værdig afløser
Begejstringen over udsigten til det fremtidige samarbejde gælder også Museum Sallings bestyrelsesformand Annette Torp:

- Per Lunde Lauridsen har en stor viden og et stort netværk indenfor museumsverdenen, som kan berige Museum Salling og bidrage til at realisere museets potentialer, siger hun:

- Jeg opfatter Per Lunde Lauridsen som grundig, samvittighedsfuld og strategisk orienteret – og dermed som en værdig afløser til vores nuværende museumschef Inge Kjær Christensen, som selv ønskede at træde ud af chefrollen for at hellige sig sit faglige felt, arkæologien.

Per Lunde Lauridsen kommer fra en mangeårig stilling som museumsinspektør på Ringkøbing-Skjern Museum. Han tiltræder ved Museum Salling den 1. december.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
14. januar 2020, 11:00
Om kort tid bliver Thise Mejeris mælk tappet på en ny klimavenlig karton. De nye kartoner vil helt igennem være baseret på træmasse fra Skandinavien og sikrer en markant CO2 reduktion.
13. januar 2020, 11:00
Konfirmationskjoler, tøj til Blå Mandag, smykker, flot borddækning og spændende mad.
17. januar 2020, 15:00
Hvem kunne ikke godt tænke sig at se ’gerningsstedet’ på Bette Jenses Hyw?
17. januar 2020, 09:00
Forventes at ankomme til Skive Havn lørdag eftermiddag den 18. januar, sejlende under russisk flag.

Find virksomhed
Søg her
Dynamic-it
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring