Ny museumschef til Museum Salling

Foto: Skive Kommune
Navnenyt:

Da stillingen som museumschef blev slået op i september, stod 35 ansøgere klar til at overtage roret ved Museum Salling.

Imidlertid var der én ansøger, som i den grad overbeviste ansættelsesudvalget om, at han kan føre den komplekse organisation videre mod fremtiden: 40-årige Per Lunde Lauridsen.

- Museum Salling og Skive Kommune rummer mange spændende historier og attraktive oplevelser, påpeger Per Lunde Lauridsen bl.a. om sin motivation for at søge stillingen.


Hjerte for kulturarv
Hos Kultur & Fritid ved Skive Kommune er man ikke i tvivl om, at Per Lunde Lauridsen er den rette til jobbet. Ikke blot banker hans hjerte for kulturarv og for museets brede vifte af fagligheder – han har også en gedigen ballast med sig bl.a. i form af en diplomuddannelse i Ledelse, en kandidatgrad i historie og forhistorisk arkæologi, samt utallige projekter, publikationer, foredrag og engagementer på CV’et:

- Med Per Lunde Lauridsen får Museum Salling en erfaren og visionær leder, som dels vil fokusere på at sikre balancen mellem museets stærke, faglige forankring, og dels at videreudvikle oplevelserne og fællesskaberne omkring museets besøgssteder, siger Kent Sørensen, kultur- og fritidschef i Skive Kommune.


En værdig afløser
Begejstringen over udsigten til det fremtidige samarbejde gælder også Museum Sallings bestyrelsesformand Annette Torp:

- Per Lunde Lauridsen har en stor viden og et stort netværk indenfor museumsverdenen, som kan berige Museum Salling og bidrage til at realisere museets potentialer, siger hun:

- Jeg opfatter Per Lunde Lauridsen som grundig, samvittighedsfuld og strategisk orienteret – og dermed som en værdig afløser til vores nuværende museumschef Inge Kjær Christensen, som selv ønskede at træde ud af chefrollen for at hellige sig sit faglige felt, arkæologien.

Per Lunde Lauridsen kommer fra en mangeårig stilling som museumsinspektør på Ringkøbing-Skjern Museum. Han tiltræder ved Museum Salling den 1. december.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
1. november 2019, 08:00
Traditionen tro, afholdes der mange julemarkeder på Skiveegnen. Se listen over julemarkeder her.
18. november 2019, 09:00
Kom og vær med når byens smukke juletræ skal tændes på Rådhustorvet, den 22. november klokken 16.30.
18. november 2019, 11:00
Torsdag den 21. november fra klokken 19.00 - 20.30, afholder Skive Y´s Men´s loppemarked i Spildophallen.
18. november 2019, 13:00
To vilde dage er netop overstået i det gamle elværk, hvor Skive Erhvervs- og turistcenter har til huse.

Find virksomhed
Søg her
Dynamic-it
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring