Violinkoncert med Villads fra ”Vidunderbørn” og hans bror

Foto: Stig Seidenfaden
Musik:

Torsdag den 20. oktober klokken 19.30 er der violinkoncert i Skive Kirke med brødrene Villads og Valdemar Littauer Bendixen.

Brødrene blev især kendt da Valdemar vandt guldmedalje i Berlingske Tidendes klassiske konkurrence forrige forår og da Villads bl.a. optrådte i efteråret i fjernsynsudsendelsen ”Vidunderbørn” på DR1. Samtidig vandt Villads i maj 2016 en 2. plads i Bundeswettbewerb i Jugend Musiziert, den største landsdækkende tyske konkurrence for unge.

Villads har haft Kim Sjøgren som læremester og mentor, og brødrene foretrækker at afholde deres koncerter i kirker på grund af den gode akustik der typisk er i kirkerum. Villads, der også spiller klaver, fortæller: ” Jeg spiller mest klassisk musik, men også folkemusik. Mine favoritkomponister er bl.a. Sibelius, Grieg, Khatchaturian og Sarasate, men ind imellem spiller jeg for eksempel hip hop derhjemme. Jeg kan faktisk lide mange forskellige slags musik. Udover musik spiller jeg bordtennis, maler, tegner og synger. Jeg har også spillet teater, men i øjeblikket kniber det med tiden til det. Jeg håber, at jeg kan blive solist og optræde over hele verden i fremtiden”.

Villads og Valdemar har med deres virtuose spil og charmerende fremtoning allerede begejstret publikum, dommere og TV-seere mange gange. I dag er Villads 14 år og Valdemar er 17 år og i deres repertoire indgår alt fra klassiske violinkoncerter til populære musikstykker, både ældre og nyere kompositioner. Deres uddannelse til violinister begyndte i Vrigstad i Sverige, da de var henholdsvis 6 og 8 år gamle. I 2011 og 2012 kom brødrene ind på ”Musikgymnasium Carl Philipp Emanuel Bach”, som er en eliteskole der, ligger under de to konservatorier i Berlin. De har begge deltaget i mesterklasser, og vundet 1. og 2. priser samt finalepladser i nationale og internationale musikkonkurrencer i Danmark, Sverige, Tyskland og Ungarn.

Så der er ingen tvivl om at der den 20. oktober venter publikum i Skive Kirke en spændende og enestående musikoplevelse. Koncerten arrangeres af foreningen Kultur på Tværs og Venligboerne i Skive og omegn samt Skive Bibliotek. Overskuddet fra koncerten gå til det frivillige flygtningearbejde i Skive Kommune.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
17. januar 2019, 15:00
Det er nu muligt at få kostvejledning hos klinisk diætist Siw Dalgaard, som har åbnet klinikken proaktiv diætist i Slotsgade i samarbejde med Fit&Sund og Fysioterapeuterne.
18. januar 2019, 08:00
Mads Madsen VVS Engros A/S i Roslev nordvest for Skive har lanceret en webbutik, som giver kunderne en tidsmæssig besparelse på omkring 80% af en gennemsnitlig bestilling.
18. januar 2019, 10:00
Hans Jørgen Ravnborg har siden 2016 været direktør med en særlig mission hos Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest.
17. januar 2019, 10:00
SET /Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter har pr. 1. marts 2019 ansat Lars Fjalland som direktør.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring