Skive Musikskole fylder 50 år

Foto: Skive Kommune
Musik:

Fredag den 28. september 2018 er en ganske særlig dag for Skive Musikskole. Her fejrer skolen nemlig 50 års jubilæum med musik og sang – og du er inviteret med som gæst.

Det går ikke stille for sig, når Skive Musikskole runder 50 år:
”Gennem to eftermiddagstimer fra kl. 16-18 kan du opleve masser af gratis koncerter med kor, orkestre, bands, sammenspilshold, tidligere elever og vores lærerband”, siger Anja Brejner Højgaard, leder af Skive Musikskole.

Hun inviterer alle til smagsprøver på musikskolens kunnen – med streg under alle:
”Det fantastiske ved musik er, at man altid kan mødes på tværs af alder, kultur, religion – og så er det bare ufatteligt livsbekræftende at spille og synge”, understreger Anja Brejner Højgaard.

Da elorgel var bandlyst
Gennem årene har Skive Musikskole udklækket mange talenter og udstyret dem med flyvefærdige vinger. I dag underviser skolen både i rytmiske og klassiske retninger, men det var ikke helt sådan, det startede dengang for 50 år siden, fortæller Otto Lindum, grundlægger og tidligere leder af Skive Musikskole:
”Dét Skive Musikskole kan præstere i dag, er noget helt andet end det oprindelige. Elorgel og Rock & Rul ville vi absolut ikke høre tale om dengang, for det fjernede eleverne fra vores mål om at mestre orkesterinstrumenterne. Musikskolen blev jo egentlig skabt, fordi vi ville holde liv i symfoniorkestret”, siger han.

Amatørsymfoniorkestret Salling Spillemænd var netop den grundsten, Skive Musikskole blev bygget på. Dengang i 1960’erne var Otto Lindum dirigent, og han indså, at størstedelen af orkestrets medlemmer var grå i toppen – og kun få nye kom til. For at tilføre nye medlemmer til symfoniorkestret, måtte der ske noget nyt:
”Så jeg sagde til bestyrelsen, at vi måtte lave en musikskole. De var med på idéen efter to år – og så startede vi i Oddense i 1968”, beretter Otto Lindum.

Dermed kan der nu fejres 50 års musikskoledrift i Skive Kommune: Den 28. september kl. 16-18 på Skive Musikskole, Asylgade 5. Gratis adgang.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
9. oktober 2018, 09:30
Sverrigsvej, Færøvej og Islandsvej spærres for gennemkørsel fra onsdag d. 17. oktober til søndag d. 21. oktober
15. oktober 2018, 08:00
Fredag aften den 19. oktober kl. 18.00-21.00 holdes det efterhånden klassiske Halloween, hvor Borgen viser sig frem fra sin mest uhyggelige side.
10. oktober 2018, 08:00
Det blev Lidl på Marius Jensens Vej i Skive, der løb med titlen som Danmarks bedste mejeriafdeling indenfor discount, da Landbrug & Fødevarer i går uddelte årets Mejeripris.
11. oktober 2018, 15:00
Skive Forenede Håndboldklubber inviterer i samarbejde med Kvickly, Skive, til Kvickly Bingo Show med Team Banko-Carl.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring