Skive Musikskole fylder 50 år

Foto: Skive Kommune
Musik:

Fredag den 28. september 2018 er en ganske særlig dag for Skive Musikskole. Her fejrer skolen nemlig 50 års jubilæum med musik og sang – og du er inviteret med som gæst.

Det går ikke stille for sig, når Skive Musikskole runder 50 år:
”Gennem to eftermiddagstimer fra kl. 16-18 kan du opleve masser af gratis koncerter med kor, orkestre, bands, sammenspilshold, tidligere elever og vores lærerband”, siger Anja Brejner Højgaard, leder af Skive Musikskole.

Hun inviterer alle til smagsprøver på musikskolens kunnen – med streg under alle:
”Det fantastiske ved musik er, at man altid kan mødes på tværs af alder, kultur, religion – og så er det bare ufatteligt livsbekræftende at spille og synge”, understreger Anja Brejner Højgaard.

Da elorgel var bandlyst
Gennem årene har Skive Musikskole udklækket mange talenter og udstyret dem med flyvefærdige vinger. I dag underviser skolen både i rytmiske og klassiske retninger, men det var ikke helt sådan, det startede dengang for 50 år siden, fortæller Otto Lindum, grundlægger og tidligere leder af Skive Musikskole:
”Dét Skive Musikskole kan præstere i dag, er noget helt andet end det oprindelige. Elorgel og Rock & Rul ville vi absolut ikke høre tale om dengang, for det fjernede eleverne fra vores mål om at mestre orkesterinstrumenterne. Musikskolen blev jo egentlig skabt, fordi vi ville holde liv i symfoniorkestret”, siger han.

Amatørsymfoniorkestret Salling Spillemænd var netop den grundsten, Skive Musikskole blev bygget på. Dengang i 1960’erne var Otto Lindum dirigent, og han indså, at størstedelen af orkestrets medlemmer var grå i toppen – og kun få nye kom til. For at tilføre nye medlemmer til symfoniorkestret, måtte der ske noget nyt:
”Så jeg sagde til bestyrelsen, at vi måtte lave en musikskole. De var med på idéen efter to år – og så startede vi i Oddense i 1968”, beretter Otto Lindum.

Dermed kan der nu fejres 50 års musikskoledrift i Skive Kommune: Den 28. september kl. 16-18 på Skive Musikskole, Asylgade 5. Gratis adgang.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
1. november 2019, 08:00
Traditionen tro, afholdes der mange julemarkeder på Skiveegnen. Se listen over julemarkeder her.
10. december 2019, 15:00
Undgå microplast i naturen.
12. december 2019, 09:00
I weekenden, i uge 50, er der masser af aktivitet i SønderCentret. Blandt andet ansigtsmaling og levende rensdyr!
12. december 2019, 11:00
Fredag den 13. december bliver der sang i Skives gader, når der er Lucia optog og besøg fra Skiveegnens Herrekor.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring