Aftenstemning på SVANEN på Skive Havn

Foto: Iben Barnwell
Musik:

Det er blevet en tradition på Skive Havn, som i mange andre havne at spille solen ned. Det sker hver onsdag og lørdag aften klokken 20.00.

Traditionen med at "spille Solen ned", som findes i mange danske havne, er også nået til Skive Havn, hvor piger fra Skive Garden og andre gæve, lokale musikere leverer aftenmusik og fællessang onsdag og lørdag kl. 20.

Musikken varer ca. 15 min., og der spilles fra Kulturhusbåden SVANEN i Skive Havn - i godt vejr fra taget af SVANEN og ellers fra det overdækkede dæk, hvorfra der også serveres en kop kaffe eller et glas vin og en småkage til de forsamlede på bryggen og folk på kajen får udleveret et sangark.

Lokale sejlere med byrådsmedlem Ruth Kristensen (S) i spidsen har ansøgt Skive Bydelspulje om midler til denne nye aktivitet med det formål at skabe liv på Havnen, og der blev på et møde 26. juni 2017 bevilget 10.000 kr. til musikken.

Projektet blev egentlig allerede søsat til “Vild med Vand”, hvor Otto Lindum om morgenen lørdag 10. juni kl. 10 spillede Solen - ikke ned - men op på en strålende og fantastisk dag - og dermed tyvstartede hele idéen.

Siden er musikere fra Skive Folkedanser- og Spillemandslaug, Musikskolen, Skive Garden, Skive Harmonikaklub, Skive Postorkester og lokale solister fulgt efter, og den stemningsfulde tradition fortsætter resten af sommeren.

- Musikken klinger smukt ud over hele havneområdet til glæde for gæster, sejlere, turister og andre og har allerede skabt stor opmærksomhed både blandt fastliggere, gæster i restauranterne og lokale brugere af Havnen, udtaler Ruth Kristensen, som selv er en af dem, der ganske som man bør, tager flaget ned fra sin båd kl. 20 om aftenen. Vi i Byrådet ser gerne, at Skive Kommune forvandler sig til en 'Blå By' og vi støtter med glæde initiativer, der kan vende udviklingen imod Havnen, slutter hun.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
16. september 2019, 10:15
En andenpræmie i Eurojackpot og fire vindere i Lotto gav fem nye millionærer i weekenden.
2. september 2019, 11:00
Lundø danner hvert år rammen om Danmarks smukkeste beliggende motorshow, hvor Lundø Strand Camping og Krumtapperne inviterer alle motorentusiaster til at deltage med deres spændende køretøjer.
16. september 2019, 11:00
Politiet sætter i denne uge ind med kontrol af uopmærksomme trafikanter på vejene.
10. september 2019, 10:00
Søndag den 15. september 2019 er der Åbent Landbrug, hvor cirka 100.000 danskere hvert år får masser af frisk luft.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring