10 år og allerede ret erfaren

Foto: Calluna-koret
Musik:

Lige efter sommerferien i 2006 mødtes nogle lokale Estvad-Rønbjerg’ere i dagligstuen i præstegården til en aften med Højskolesangbogen og nogle enkle 2- og 3-stemmige sange på programmet. Hvad de ikke vidste den aften var, at de sammen blev starten på det kor, der i år kan fejre 10-års jubilæum. Koret kom til at hedde Calluna, opkaldt efter den lyng, som vokser på heden i Estvad-Rønbjergs baghave.

Nye, historiske rammer
Ved ethvert jubilæum går tankerne tilbage, og der fortælles eller holdes taler om “Kan I huske dengang …” - og sådan skal det være. Når Calluna-koret lørdag den 24. september kl. 14.00 synger de første strofer sammen med alle, der har lyst til at feste med koret, foregår det midt i historien. Koret har valgt at invitere til  jubilæumskoncert i Hjerl Hedes smukke Visitorcenter. Og med den nye bygning i de historiske rammer er der lagt op til en koncert, der peger både tilbage og frem.

En fest for sangen
“Man bliver lykkelig af at synge i kor” har en flittig korist og musiker engang sagt, og han har helt ret. “Mange korsangere kender oplevelsen af, at man egentlig er for træt og uoplagt til at tage til kor en dag, men at man, når man alligevel har slæbt sig afsted, kommer opløftet og glad - ja, nærmest lykkelig - hjem igen. Det er det da værd at holde en fest for!” fortæller Hanne Poulsen, formand for Calluna-koret.

Øveaftenerne og koncerterne
Calluna-koret øver en aften om ugen, og det er vigtigt, at der ud over arbejdet med musikken er plads til hyggesnak over kaffen i pausen. “Det skal være hyggeligt at gå til kor, men ikke kun det. Vi har et mål med vores musik. Når vi skal synge koncerter, er det sjovest, når vi er godt forberedt, så vi kan være stolte af den musik, vi synger. Når nogle vælger at bruge en aften på at høre os, så skal de have det bedste”, siger Marie Præst og fortsætter: “og vi får faktisk mange roser for vores koncerter!” Rytmisk og klassisk musik forenes Calluna-korets program til jubilæumskoncerten vil afspejle, at koret synger både klassisk kormusik og rytmiske satser. Til koncerten på Hjerl Hede akkompagneres koret af Conny Cold Laursen, organist i Ansgarskirken i Øster Jølby, på klaver i en afdeling af klassiske korsatser og af Jens Dammeyer Sørensen, klaver og Bent Aas Kjær, bas i kormusik af mere rytmisk karakter. Der ud over er der i programmet også musik for kor a cappella, altså uden akkompagnement.

Kor, kaffe og kage
Et koncerttidspunkt, som det, Callunakoret har valgt til deres jubilæumskoncert - lørdag d. 24. september kl. 14.00 - må næsten indeholde en kop kaffe. Koret byder på kaffe, te og kage, så der også bliver tid til lidt hyggesnak og lykønskninger.

Der er gratis adgang til koncerten, men der skal betales entre, hvis man vil besøge frilandsmuseet.

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
19. marts 2019, 14:30
Endnu en god grund til at besøge Fur.
19. marts 2019, 09:00
Ryd op i dine gemmer, og begynd allerede nu at samle de ting du gerne vil af med.
18. marts 2019, 13:00
Som mindre virksomhed har man oftest ikke overblikket over alle krav, der stilles til arbejdsmiljøet.
18. marts 2019, 15:00
Produkterne er leveret efter de behov og ønsker, Kærby Tømrer havde til produktet, samt produkterne blev leveret med sætvis indpakning.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring