Hver anden forælder betaler gerne ekstra for økologisk børnetøj

Foto: Arkivfoto
Mode:

Danske forældre har i stigende grad fokus på sundhed og bæredygtighed, når det gælder de produkter, der lander i børnenes klædeskab. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Deloitte. Her siger hele 50 pct., at de gerne betaler ekstra for børnetøj, der er økologisk. Vi er endelig ved at acceptere, at bæredygtighed koster på den korte bane, men betaler sig i det lange løb, mener ekspert.

- Det har længe været op ad bakke for producenterne af bæredygtigt børnetøj, som for manges vedkommende har haft svært ved at få fodfæste i markedet. Derfor er det glædeligt, at så mange forbrugere ser positivt på bæredygtighed og også gerne vil hive ekstra penge op af lommen, siger Bahare Haghshenas fra Deloitte Sustainability.

Økologisk børnetøj må altså gerne koste mere end almindeligt børnetøj. Prisforskellen må dog ikke være for stor, for så står forbrugerne af.

- Af de forbrugere, der gerne betale ekstra for økologisk børnetøj, vil 66 pct. maksimalt betale 20 pct. ekstra, mens 18 pct. ikke har noget imod at lægge 50 pct. oveni. Dog er det kun 4 pct., der er villige til at betale mere end dobbelt pris, så der er absolut en grænse for, hvor meget det må koste, siger Bahare Haghshenas.

Ifølge Bahare Haghshenas har flere danske tøjfirmaer succes med bæredygtige produkter:

- Vi har i de seneste år set en klar stigning i udvalget af økologisk bomuld, især når det gælder børnetøj. I dag er økologisk børnetøj tilgængeligt i flere større supermarkeder.

Der er dog stadig meget at gøre for de danske tøjproducenter, når det gælder bæredygtighed, mener Bahare Haghshenas:

- Bæredygtige materialer som hamp, lyocell, hør og kaffegrums har et stort potentiale. Det samme har en lang række andre metervarer, der bruger færre pesticider, kan genbruges eller har en mindre miljøbelastning.

- Selv om man allerede har økologisk børnetøj på hylderne, bør man som tøjproducent løbende se sig om efter nye materialer. Og så skal man naturligvis kommunikere det til sine kunder. Det er jo i sidste ende dem, der skal finde rundt i junglen af bæredygtigt tøj.

2,4 pct. af verdens dyrkbare arealer er dækket af bomuld. Alligevel tegner bomuldsproduktion sig for 24 pct. af verdens samlede forbrug af insektgifte og 11 pct. af verdens samlede forbrug af pesticider.

Vil du betale ekstra for børnetøj, der er økologisk?

Ja: 50 pct.

Nej: 50 pct.

Af de forbrugere, der gerne vil betale ekstra, vil:

- 66 pct. betale op til 20 pct. ekstra

- 18 pct. betale op til 50 pct. ekstra

- 12 pct. betale op til dobbelt pris

- 4 pct. betale mere end dobbelt pris

Tallene er baseret på svar fra i alt 280 danskere forbrugere, der køber børnetøj. Undersøgelsen er gennemført af Epinion for Deloitte.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
16. september 2019, 10:15
En andenpræmie i Eurojackpot og fire vindere i Lotto gav fem nye millionærer i weekenden.
2. september 2019, 11:00
Lundø danner hvert år rammen om Danmarks smukkeste beliggende motorshow, hvor Lundø Strand Camping og Krumtapperne inviterer alle motorentusiaster til at deltage med deres spændende køretøjer.
16. september 2019, 11:00
Politiet sætter i denne uge ind med kontrol af uopmærksomme trafikanter på vejene.
10. september 2019, 10:00
Søndag den 15. september 2019 er der Åbent Landbrug, hvor cirka 100.000 danskere hvert år får masser af frisk luft.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring