Youghurt-rabarber is med jordbærsauce

Mad og drikke:

Hjemmelavet is med SteviaSweet

Her i maj måned kan det være skønt at servere hjemmelavet is til familien, og hvorfor ikke som princip vælge sukkeret fra. Hermesetas har en dejlig opskrift med SteviaSweet på yoghurt-rabarber is, hvor sukkeret er skiftet ud med flydende sødemiddel. Rabarber skulle det stadig være til at få, og det er jo jordbærsæson året rundt. Man kan nemlig sagtens lige købe et par bakker jordbær i nærmeste supermarked, og det behøver såmænd ikke være af højeste kvalitet, når de blot skal bruges til jordbærsaucen. Pynten med citronmelisse kan måske komme fra ens egne krukker derhjemme? God appetit! Og nyd foråret med en hjemmelavet isdessert!

Opskrift til 10 personer

Is
650 g rabarber, 5 tsk. vand, 2 tsk. Hermesetas Flydende SteviaSweet, 2 spsk. Citronsaft, 350 g jordbær, 300 g fedtfattig yoghurt naturel, 150 ml piskefløde

Sauce
650 g jordbær, 1 tsk Hermesetas Flydende SteviaSweet, 5 tsk citronsaft, 5 tsk Kirsch (andet kan vælges)

Pynt
100 g blade fra citronmelisse

Tilberedning
Skær rabarberne i stykker og lad dem simre med vand i gryde med låg til de er møre. Blend med Hermesetas Flydende SteviaSweet og citronsaft, lad det afkøle. Halvér jordbærrene og purér dem sammen med rabarberne. Rør yoghurten i. Pisk fløde, og vend den i frugtblandingen. Frys det i en sorbét-form eller en is-form.

Til saucen
Purér jordbærrene med Hermesetas Flydende og citronsaft. Tilsæt Kirsch, afkøl det. Hæld saucen ud på tallerkenen – eller i en lille skål. Læg portioner af isen ovenpå. Pynt med jordbærskiver og citronmelisseblade.

Find selv flere opskrifter på www.hermesetas.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk