Smag en kejserlig te

Put matcha teen i en kop vand 80°C og pisk indholdet. Og skal det være rigtigt fint, så lav det med de særlige traditionelle te-redskaber, som man bruger i Japan.
Foto: Bohea
Put matcha teen i en kop vand 80°C og pisk indholdet. Og skal det være rigtigt fint, så lav det med de særlige traditionelle te-redskaber, som man bruger i Japan.
Mad og drikke:

De japanske kejsere holdt deres fineste te hemmelig for andre gennem flere århundreder. Senere blev den udbredt til blandt andet samurai-krigerne. Nu kan du nyde en dansk variant af denne usædvanlige te.

Matcha-te er ikke bare den fineste inden for japansk te, men også den, der indeholder flest mineraler og antioxidanter. Ingredienser, der er kendt for at give mere energi, bedre koncentration, rensning af kroppen, vægttab samt opbygning af et naturligt immunforsvar. Derfor var drikken i mange århundrede forbeholdt den kejserlige elite. Senere bredte den sig blandt andet til munkene, som på den måde kunne holde deres meditative fokus i flere dage. For ikke at tale om samurai-krigerne, der hurtigt lærte at indtage en kraftig kop matcha-te inden de drog i kamp. For den gav dem masser af energi.

Nu har den oprindelige matcha-te fået en dansk udgave MATCHA NO. 3, som er forhandles af te-firmaet Bohea. Det er en matcha-te af ceremoniel kvalitet, lavet af grøn Tencha-te fra Japan. Teen høstes én gang om året, og kendetegnet for matcha-teerne er, at de i de sidste 2-4 uger af vækst- perioden overdækkes med bambusmåtter for at få skygge for solen, så teen vokser langsommere og fyldes med flere gode egenskaber, som bl.a. øget indhold af klorofyl; der befrier dig for dårlig ånde og giver en flot grøn farve.

Det specielle ved matcha-teen er, at man ikke kun nyder et afkog på teen, men bruger hele te-bladet, der er malet til tepulver i granitmøller. Put 1 g (svarer til størrelsen på en mandel) matcha-te i en kop, tilsæt vand (80 grader, når vandet koger lader du det stå 2-4 min.), og pisk så indholdet med en ske eller et lille piskeris. Skal det være rigtig fint, kan traditionel matcha-te tilberedes på japansk vis; 1 g matcha tilsættes 80 grader varmt vand og piskes i den særlige matcha-skål, chawan, med et håndlavet bambus- piskeris, chasen.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
1. november 2019, 08:00
Traditionen tro, afholdes der mange julemarkeder på Skiveegnen. Se listen over julemarkeder her.
12. november 2019, 09:00
Søndag den 24. november kl. 16 spiller The Blackbirds i Fur Kirke.
11. november 2019, 11:00
Den lokale springrytter, Anna-Mathilde Alsing Nielsen fra Dølby ved Skive, deltog i weekenden til de jyske mesterskaber i Ålborg.
4. november 2019, 15:30
Som den første sundhedspleje i verden er afdelingen i Skive Kommune blevet certificeret Marte Meo-institution.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring