Lokale bagerier og institutioner sætter fokus på fuldkorn

Mad og drikke:

Mere end 1.000 virksomheder og institutioner på tværs af landet har meldt deres deltagelse på Årets Fuldkornsdag fredag 20. januar.

Fra Skive deltager Det Varme Brød i Skive, KonditorBager Skive, VIA University College i Skive og Sundhedscenter Skive, og de er klar til at bruge dagen til at minde danskerne om at få mere fuldkorn i kosten.

Hele 70 procent af danskerne får ikke den mængde fuldkorn, som Kostrådene anbefaler. På Årets Fuldkornsdag, som finder sted fredag 20. januar, vil over 1.000 kantiner, hospitaler, produktionsskoler, bagere, kommuner, bosteder, plejehjem og mange andre derfor gøre en indsats for at få danskerne til at spise mere fuldkorn. Sidste år deltog cirka 600 virksomheder og institutioner, men i år er deltagerantallet altså næsten fordoblet – det er ny rekord.

Årets Fuldkornsdag er organiseret af Fuldkornspartnerskabet, som siden januar 2009 har arbejdet for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn. Partnerskabet glæder sig over den stærke opbakning på tværs af landet.

”Fuldkorn er faktisk en både nem og velsmagende råvare at få ind i maden, og det er måske også derfor, vi ser så stor en opbakning. Der vil være masser af fantasifulde initiativer på tværs af landet. Det omfatter alt fra spændende fuldkornspåfund hos bagere og kantiner til Chris MacDonald, der uddeler produkter med fuldkorn på Københavns Hovedbanegård og står klar til en snak om trivsel og fuldkorn”, siger Camilla Toft Petersen, der er kampagneleder hos Fuldkornspartnerskabet.

Fakta om Fuldkorn og Fuldkornspartnerskabet

  • Fødevarestyrelsen anbefaler, som en del af de 10 officielle kostråd, at en voksen spiser minimum 75 gram fuldkorn om dagen, mens børn anbefales at indtage 40-60 gram om dagen.
  • Danskerne spiser i dag 63 gram fuldkorn om dagen. Før Fuldkornspartnerskabet blev etableret spiste danskerne kun 36 gram fuldkorn om dagen.
  • Fuldkornspartnerskabet arbejder for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn.
  • Fuldkornspartnerskabet består af Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Kræftens Bekæmpelse, Fødevarestyrelsen og en række fødevarevirksomheder.
Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
22. marts 2019, 14:00
Banestiens fremtid ligger i dine hænder.
22. marts 2019, 10:00
Forventes at ankomme til Skive Havn søndag middag den 24. marts, sejlende under hollandsk flag.
20. marts 2019, 12:00
Mandag den 18. marts kunne Kære Børn i Skive løfte sløret for en nyhed de havde glædet sig til at dele.
22. marts 2019, 12:00
Entreprenørfirmaet Ole Ibsen A/S i Balling overtager fra 1. april 2019 Oddense Tømrerfirma A/S.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring