Lokale bagerier og institutioner sætter fokus på fuldkorn

Mad og drikke:

Mere end 1.000 virksomheder og institutioner på tværs af landet har meldt deres deltagelse på Årets Fuldkornsdag fredag 20. januar.

Fra Skive deltager Det Varme Brød i Skive, KonditorBager Skive, VIA University College i Skive og Sundhedscenter Skive, og de er klar til at bruge dagen til at minde danskerne om at få mere fuldkorn i kosten.

Hele 70 procent af danskerne får ikke den mængde fuldkorn, som Kostrådene anbefaler. På Årets Fuldkornsdag, som finder sted fredag 20. januar, vil over 1.000 kantiner, hospitaler, produktionsskoler, bagere, kommuner, bosteder, plejehjem og mange andre derfor gøre en indsats for at få danskerne til at spise mere fuldkorn. Sidste år deltog cirka 600 virksomheder og institutioner, men i år er deltagerantallet altså næsten fordoblet – det er ny rekord.

Årets Fuldkornsdag er organiseret af Fuldkornspartnerskabet, som siden januar 2009 har arbejdet for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn. Partnerskabet glæder sig over den stærke opbakning på tværs af landet.

”Fuldkorn er faktisk en både nem og velsmagende råvare at få ind i maden, og det er måske også derfor, vi ser så stor en opbakning. Der vil være masser af fantasifulde initiativer på tværs af landet. Det omfatter alt fra spændende fuldkornspåfund hos bagere og kantiner til Chris MacDonald, der uddeler produkter med fuldkorn på Københavns Hovedbanegård og står klar til en snak om trivsel og fuldkorn”, siger Camilla Toft Petersen, der er kampagneleder hos Fuldkornspartnerskabet.

Fakta om Fuldkorn og Fuldkornspartnerskabet

  • Fødevarestyrelsen anbefaler, som en del af de 10 officielle kostråd, at en voksen spiser minimum 75 gram fuldkorn om dagen, mens børn anbefales at indtage 40-60 gram om dagen.
  • Danskerne spiser i dag 63 gram fuldkorn om dagen. Før Fuldkornspartnerskabet blev etableret spiste danskerne kun 36 gram fuldkorn om dagen.
  • Fuldkornspartnerskabet arbejder for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn.
  • Fuldkornspartnerskabet består af Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Kræftens Bekæmpelse, Fødevarestyrelsen og en række fødevarevirksomheder.
Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
15. juli 2019, 09:00
Den 22.-27. juli 2019 er Spøttrup Borg omdannet til et stort middelaldermarked, hvor både danske og udenlandske aktører deltager.
5. juli 2019, 09:00
Sundsøre Festival 2019 afholdes den sidste weekend i juli fra den 26.-27. juli. Det bliver et par dage fyldt med musik.
22. juli 2019, 09:00
Lørdag den 17. august 2019 fylder Thise Friskole 40 år, og det skal fejres med en dag fyldt med aktiviteter.
24. juni 2019, 15:00
Musikmejeriet præsenterer en festival for alle - Den Rådne Banan Festival 2019.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring