Lokale bagerier og institutioner sætter fokus på fuldkorn

Mad og drikke:

Mere end 1.000 virksomheder og institutioner på tværs af landet har meldt deres deltagelse på Årets Fuldkornsdag fredag 20. januar.

Fra Skive deltager Det Varme Brød i Skive, KonditorBager Skive, VIA University College i Skive og Sundhedscenter Skive, og de er klar til at bruge dagen til at minde danskerne om at få mere fuldkorn i kosten.

Hele 70 procent af danskerne får ikke den mængde fuldkorn, som Kostrådene anbefaler. På Årets Fuldkornsdag, som finder sted fredag 20. januar, vil over 1.000 kantiner, hospitaler, produktionsskoler, bagere, kommuner, bosteder, plejehjem og mange andre derfor gøre en indsats for at få danskerne til at spise mere fuldkorn. Sidste år deltog cirka 600 virksomheder og institutioner, men i år er deltagerantallet altså næsten fordoblet – det er ny rekord.

Årets Fuldkornsdag er organiseret af Fuldkornspartnerskabet, som siden januar 2009 har arbejdet for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn. Partnerskabet glæder sig over den stærke opbakning på tværs af landet.

”Fuldkorn er faktisk en både nem og velsmagende råvare at få ind i maden, og det er måske også derfor, vi ser så stor en opbakning. Der vil være masser af fantasifulde initiativer på tværs af landet. Det omfatter alt fra spændende fuldkornspåfund hos bagere og kantiner til Chris MacDonald, der uddeler produkter med fuldkorn på Københavns Hovedbanegård og står klar til en snak om trivsel og fuldkorn”, siger Camilla Toft Petersen, der er kampagneleder hos Fuldkornspartnerskabet.

Fakta om Fuldkorn og Fuldkornspartnerskabet

  • Fødevarestyrelsen anbefaler, som en del af de 10 officielle kostråd, at en voksen spiser minimum 75 gram fuldkorn om dagen, mens børn anbefales at indtage 40-60 gram om dagen.
  • Danskerne spiser i dag 63 gram fuldkorn om dagen. Før Fuldkornspartnerskabet blev etableret spiste danskerne kun 36 gram fuldkorn om dagen.
  • Fuldkornspartnerskabet arbejder for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn.
  • Fuldkornspartnerskabet består af Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Kræftens Bekæmpelse, Fødevarestyrelsen og en række fødevarevirksomheder.
Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
20. september 2019, 09:00
Tjek batterierne i lommelygten og sæt en brik i kalenderen den 4. oktober kl. 19-22. Her fylder Børnekulturnatten nemlig Skives mørklagte gader, torve og bygninger.
19. september 2019, 15:40
Torsdag den 26. september 2019 kl. 17:00 afholdes der borgermøde om planerne og projektet for vindmøller og solceller ved GreenLab Skive.
19. september 2019, 10:00
Skive Kommune og Dansk Byggeri vil arbejde sammen om at gøre servicen og forholdene for de lokale virksomheder endnu bedre.
18. september 2019, 13:00
Veje spærret på grund af kloakarbejde.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring