Frivillige fællesspisnings-ildsjæle i lære ved mesterkok

Foto: Pixabay
Mad og drikke:

Mesterkokken Kamilla Seidler, der er tidligere køkkenchef på mesterlærerestauranten Gustu i La Paz, gæster i morgen Skiveegnen. Her vil hun lære frivillige ildsjæle at trylle med fødevarer, så de gennem fællesspisninger kan styrke fællesskabet i deres landsby.

Over hele landet vokser madfællesskaber op. Det skaber en god ramme for uformelt socialt samvær, bekæmper ensomhed og skaber liv i landsbyerne. Men det kræver sit at få fællesspisning op at køre og finde inspiration til retter, der kan laves til mange. Derfor er Food Organization of Denmark (FOOD) og Skive Kommune gået sammen om at udvikle en inspirationsworkshop for frivillige ildsjæle, der laver lokale fællesspisninger.

FOOD besøger to landsbyer på Skiveegnen og stiller med et skarpt hold bestående af mesterkok Kamilla Seidler fra FOODs rejsehold og Pelle Øby Andersen, direktør for FOOD. De vil over to dage inspirere frivillige med tips og tricks til, hvordan man kan lave mad til mange. Formålet med workshoppen er, at give de frivillige nye input både rent praktisk i forhold til madlavning og råvarer samt i forhold til konceptet fællesspisning. I første omgang afholdes der som forsøg to workshops i henholdsvis Lihme d. 24.-25. oktober og i Lundø d. 30.-31. oktober. Forhåbningen er, at erfaringerne fra de to workshops munder ud i et koncept som FOOD kan rulle ud til frivillige ildsjæle i landsbyer og borgerforeninger i hele landet.

Arrangementerne foregår i:

  • Lihme Medborgerhus, Ålbækvej 16A, 7860 Spøttrup, torsdag d. 25.10. kl. 17.00
  • Lundø Forsamlingshus, Drivvejen 7, 7840 Højslev, onsdag d. 31.10. kl. 17.00

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk