Fransk Æbletærte

Mad og drikke:

FRANSK  ÆBLETÆRTE                                                                                                                 

Skøn efterårsdessert med Stevia

En skønæble dessert her til eftreråret er bare sagen. Hermesetas er klar med en fin opskrift på fransk æbeltærte, hvor man erstatter sukkeret med det nye natursødemiddel SteviaSweet, som giver en ligeså god og sødlig smag – blot med langt færre kalorier. Og friske æbler er der nok af året rundt, især lige nu. God appetit!

8-10 personer

Til tærtedejen:

175g hvedemel

75g smør

2 spsk Hermesetas Stevia Drys-Let eller

½ tsk Hermesetas Stevia Flydende

1 æggeblomme

1 spsk koldt vand

Til fyldet:

1 kg madlavningsæbler

2 spsk Hermesetas Stevia Drys-Let

3 spsk siet abrikosmarmelade med reduceret sukkerindhold

Tilberedning

Bland smør, Hermeseta Stevia Drys-Let eller Flydende og æggeblomme sammen og arbejd gradvist melet ind i blandingen. Tilsæt om nødvendigt vand, så der opnås en blø, men ikke klistret dej. Fordel tærtedejen i en lav 23 cm form. Køl indtil den skal bruges. Forvarm ovnen til 190o C. Skræv øblerne og skær dem i tynde skiver. Fordel æbleskiverne over dejen så de overlapper hinanden. Drys Hermesetas Stevia Drys-Let henover æblerne og læg så et nyt lag æbler. Forsæt med at lægge nye lag og drys Hermesetas, til der ikke er flere æbler. Bag herefter tærten i 30 – 40 minutter indtil æblerne er gyldenbrune og dejener bagt. Lad tærten køle lidt af og pensel overfladen med abrikosmarmeladen. God fornøjelse.

 

     Opskrift

          1. stk

kJ

          6486

            811

kcal

          1555

           194

Protein g

          26,1

            3,3

Kulhydrat/g

        269,0

          33,6

Fedt/g

         40,0

            5,0

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk